sinonim za šivanje

Povijest najdraže Singerice koju su voljele naše prabake kao i mi danas

17.03.2021 u 11:22

Bionic
Reading

Od 1851. godine ime Singer je sinonim za šivanje. Duh praktičnog dizajna i kreativnih inovacija koji je krasio kompaniju na početku nastavlja se i danas jer razvijamo proizvode za sve razine šivanja. Proslavili smo puno „prvih na svijetu“, uključujući prvi cik-cak šivaći stroj na svijetu, prvi elektronički šivaći stroj, a sada ponosno proizvodimo najnaprednije kućne strojeve za šivanje i vezenje. Od izrade odjeće i predmeta za uređenja doma do vezenja i prošivanja, SINGER® je posvećen pomaganju ljudima da se izraze svojom vještinom šivanja

Godine 2011. SINGER® je proslavio 160. godišnjicu patenta Isaaca Singera za prvi praktični šivaći stroj. Ta godišnjica označila je službeni početak postojanja kompanije SINGER® i njenog vodećeg mjesta u industriji od samog početka, što je golemi uspjeh. SINGER® je zadržao svoje vodeće mjesto u industriji do današnjih dana zbog svoje stalne predanosti kvaliteti, pouzdanosti, inovaciji i uslužnosti.

Šivaći strojevi Singer – sinonim za šivanje od 1851.

Šivaći strojevi Singer pomažu ljudima svih dobi da oslobode svoju kreativnost, da kreiraju jedinstvenu odjeću, opremu za dom i druge predmeta te uživaju u dodatnom zadovoljstvu što su sve to napravili sami. Da biste unaprijedili svoje vještine šivanja i vezenja ili jednostavno našli najučinkovitiji način da završite svoj projekt, istražite našu internetsku stranicu i pronađite model koji odgovara vašim potrebama.

U našoj paleti nalaze se proizvodi za svaku razinu vještine šivanja i za svakog korisnika, od početnika u šivanju do korisnika naprednih strojeva za šivanje i vezenje. Što god šivali, tekstilne predmete za uređenje doma ili odjeću, bilo da vezete ili prošivate pokrivače, obratite se za pomoć i savjet svom lokalnom distributeru Singer proizvoda ili potražite naše stranice za kontakt. Rado ćemo čuti vaše mišljenje.

POVIJEST KOMPANIJE SINGER

Godine 2001. Singer je proslavio 150. godišnjicu patenta Isaaca Singera za prvi praktični šivaći stroj. Ta godišnjica označila je službeni početak postojanja kompanije Singer i njenog vodstva u industriji od samog početka, što je golemi uspjeh. Singer je zadržao vodeće mjesto u industriji do današnjih dana zbog svoje stalne predanosti kvaliteti, pouzdanosti, inovaciji i uslužnosti.

U nastavku su navedene važne prekretnice u industriji šivaćih strojeva i u više od 150 godina inovacija kompanije Singer.

Godine 1851. Isaac Merritt Singer je izmislio prvi praktični šivaći stroj na svijetu, koji po riječima britanskog povjesničara tehnologije prof. Josepha Leeja spada u „četiri najveća izuma koji su primijenili život čovječanstva“.

Godine 1853. su prvi šivaći strojevi Singer proizvedeni u New York Cityju. Dvije godine kasnije šivaći stroj Singer dobio je prvu nagradu na Svjetskoj izložbi u Parizu. Iste godine je suosnivač kompanije Edward Clark osmislio plan kupnje uz obročne otplate, prototip za sve sheme prodaje na rate ili olakšanog plaćanja. Tijekom sljedećih deset godina Singer je prijavio 22 patenta, a opseg prodaje se povećao na 20.000 godišnje. Godine 1867. Singer je otvorio svoju prvu tvornicu izvan SAD-a, u Glasgowu, u Škotskoj i postao prva međunarodna industrijska kompanija u SAD-u. Godine 1880. prodaja šivaćih strojeva Singer širom svijeta premašila je brojku od 250.000 strojeva. Predstavljen je zaštitni znak, "S" s crtežom djevojke, koji je postao jedan od najpoznatijih simbola na svijetu.

Godine 1889 Singer je predstavio prvi praktični električni šivaći stroj. Krajem 19. stoljeća godišnja prodaja dosegnula je 1,35 milijuna strojeva širom svijeta. Na početku 20. stoljeća, a posebno po završetku II. svjetskog rata, poslovi kompanije Singer bili su u velikom zamahu. Predstavljeni su mnogi specijalizirani šivaći strojevi, da bi se udovoljilo različitim zahtjevima dizajniranja i šivanja odjeće.

Godine 1908. otvorena je zgrada kompanije Singer na adresi 149 Broadway u New York Cityju. U trenutku dovršetka to je bio prvi neboder i najviša zgrada na svijetu, sa 47 katova i 186 metara visoka. To je bilo sjedište uprave kompanije 54 godine.

Godine 1960. je kompanija Singer započela s diversifikacijom da bi se uključila u čuveno slijetanje na Mjesec programa Apollo i drugih svemirskih programa koji su slijedili, s godišnjom outputom koji je dosegnuo 50% ukupne vrijednosti kompanije Singer.

Pomoću svog lanca s više od 37.000 trgovina i agencija, Singer je proširio svoje poslovanje na područje namještaja, klima-uređaja, TV setova, video i stereo uređaja, usisivača, strojeva za rublje, hladnjaka, sušila za kosu i drugih kućnih uređaja.

Godine 1975. Singer je započeo s proizvodnjom industrijskih šivaćih strojeva, a oni kompanije Singer Nikko bili su najpoznatiji na kineskom tržištu.

U isto vrijeme kompanija Singer poduzela je još jedan važan korak naprijed u tehnologiji šivanja proizvodnjom prvog elektroničkog šivaćeg  stroja na svijetu, Athen 2000. Prvi put u povijesti široka paleta šavova može se izraditi bez muke, samo pritiskom na gumb.

Deset godina kasnije Singer je predstavio posve novu liniju vrhunske tehnologije, "Miracle Machines", s modelima prilagođenim svim individualnim vještinama šivanja i svim financijskim mogućnostima. Ovi strojevi se lako koriste i uključuju najrazličitije modele, od najosnovnijeg dizajna do najsofsiticiranijih strojeva Ultra Unlimited. Tako širok izbor bio je bez presedana u industriji šivanja i obrade tekstila i označio je brz uspon Singera u područje visokotehnoloških inovacija.

Godine 2001. kompanija Singer proslavila je svoju 150. godišnjicu. Singer je lansirao najnapredniji svjetski sustav za šivanje i vezenje: QUANTUM XL-5000 (sada XL-6000). Stroj nudi visokotehnološke funkcije, kao što su potpuno automatiziran sustav postavljanja konca, sustav namotavanja konca na kalem „wind-in-place“ (namotavanje na mjestu), beskrajni kalem, kompjuterski upravljan sustav mjerenja konca, sustav za automatsku zamjenu konca... da navedemo samo neke. Sljedeća generacija, Professional Sew-Ware, predstavlja najmoćniji i korisniku najprilagođeniji sustav na tržištu.

Singer nudi različite vrste šivaćih strojeva, uređaja i opreme. Tvornice su strateški smještene u Kini i Brazilu, a proizvodi se prodaju u više od 190 zemalja.

Od 1851. godine ime Singer je sinonim za šivanje. Duh praktičnog dizajna i kreativnih inovacija koji je krasio kompaniju na početku nastavlja se i danas jer razvijamo proizvode za sve razine šivanja. Proslavili smo puno „PRVIH NA SVIJETU“, uključujući prvi cik-cak šivaći stroj na svijetu, prvi elektronički šivaći stroj, a sada ponosno proizvodimo najnaprednije kućne strojeve za šivanje i vezenje. Od izrade odjeće i predmeta za uređenja doma do vezenja i prošivanja, SINGER® je posvećen pomaganju ljudima da se izraze kroz vještinu šivanja.

SINGER je i dan danas jedan od najprepoznatljivijih i najrespektabilnijih brandova na svijetu.