OŠTRI BOB

Pouzdano skida godine: Prepoznatljiva frizura Anne Wintour velik je trend sezone

04.05.2022 u 19:58

Bionic
Reading

Već više od tri desetljeća Anna Wintour uspješno drma modnom scenom na poziciji glavne urednice američkog izdanja modne biblije Vogue, a sve te godine vjerna je jednoj frizuri – oštrom bobu koji upravo ove sezone slovi kao najpoželjniji

Ne postoji bolje godišnje doba od proljeća za promjenu imidža u pogledu frizure, a nalazite li se u potrazi za onom koja će vam vizualno skinuti godine, nećete pogriješiti odaberete li moćan bob kakav godinama njeguje najmoćnija žena u modnoj industriji.

  • +5
Anna Wintour Izvor: EPA / Autor: SALVATORE DI NOLFI

Ova frizura gotovo da ne postoji bez Anne, kao ni ona bez nje. Nosi je od 14. godine života, a uz tamne sunčane naočale, glavno joj je obilježje.

Riječ je o vrsti boba koja se odnosi na ravni rez do sredine vrata i u visini brade, a koji je u nekim slučajevima blago zaobljen i lišen slojeva.

Prema riječima frizerskih stilista, ovaj tip bob frizure izgledat će dobro na svim tipovima lica, no potrebno je paziti da vrhovi nisu previše zaobljeni na maloj glavi. S razdjeljkom po sredini, ova frizura oblikuje lice i omekšava četvrtasti oblik čeljusti.

Na licu izduženog oblika trebao bi se izbjegavati razdjeljak po sredini i prigrliti onaj dijagonalni sa strane ili šiške. Okruglo lice najbolje će izgledati uz ravno ošišanu bob frizuru koja duljinom seže malo ispod čeljusti, popraćena razdjeljkom po sredini.

Dame s prirodno ravnom i teškom kosom idealne su kandidatkinje za ovu trendovsku frizuru.

Iako je riječ o laskavom odabiru, frizerski stilisti ne ustručavaju se istaknuti da je riječ o tipu bob frizure koji traži puno više njege od ostalih. Ova vrsta bob frizure zahtijeva ravnu, glatku i sjajnu kosu, a koja se postiže različitim proizvodima za stiliziranje i zaštitu.