BROD KOJI TONE

Modni imperij pred raspadom: Zaposlenici daju otkaze i odlaze

17.10.2017 u 10:09

Bionic
Reading

Poznata modna kuća Marchesa, čija je suosnivačica supruga Harveyja Weinsteina, Georgina Chapman, proživljava svoje najteže trenutke nakon što je svijet potresao nezapamćen skandal čiji je glavni protagonist njezin suprug, poznati producent

Sudbina modnog imperija koji je izgradila sposobna Britanka sad je potpuno neizvjesna, a kako pišu američki mediji, zaposlenici ove kuće počeli su sami davati otkaze.

Georgina Chapman, koja je odmah napustila supruga nakon što su ga glumice počele optuživati za zlostavljanje, što je trajalo godinama, s Keren Craig, svojom najboljom prijateljicom, s kojom je studirala na prestižnom Chelsea College of Arts, osnovala je modnu kuću čije su kreacije nosile mnoge poznate ljepotice iz svijeta Hollywooda.

  • +15
Marchesa SS/2018 Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Uz brojne optužbe, s kojima se ovih dana mora suočiti, Harvey Weinstein je optužen da je prijetio sabotiranjem karijera glumica s holivudske A-liste, uključujući britansku zvijezdu Siennu Miller, ukoliko odbiju nositi kreacije njegove supruge na crvenim tepisima.

  • +10
Modna revija kuće Marchesa na NY FW Izvor: Profimedia / Autor: Sam Aronov/Alamy Live News

Insajderi iz modnog svijeta kažu kako ni to što se razišla s ozloglašenim suprugom neće spasiti ovu modnu kuću od propasti.

'Djelatnici su počeli sami odlaziti. Zaposlenici Marchese su se rastrčali sa svojim CV-jima na sve strane. Svi žele pobjeći s broda koji tone', rekao je dobro upućen izvor.

  • +3
Harvey Weinstein Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Glumice više ne žele čuti za Marchesu, ali ni obične 'smrtnice'.

Čak je i Helzberg Diamonds prekinuo suradnju s Marchesom, a kako kaže stilistica za vjenčanja Diane Lloyd Roth, mnoge mladenke sad izbjegavaju vjenčanice ove nekad vrlo tražene modne kuće. Neki pak predviđaju kako će se klijentice okrenuti kreacijama Christiana Siriana.

'On ima sličan, ženstveni stil s puno detalja', kažu upućeni u modna zbivanja.

Kako su strani mediji već pisali, Harvey je vršio pritisak na glumice da nose odjeću Marchese na crvenom tepihu.

Osim toga, često se neprimjereno ponašao prema zaposlenicima tvrtke svoje supruge.

'Harvey Weinstein je nekad znao urlati i plašiti ih. Sad je to jako loše mjesto za rad. Georgina i Keren još drže sve konce u rukama, ali napetost je velika', kaže izvor, dodajući kako je Georgina veliki borac.

Navodno je Harvey u prošlosti izazvao bijes svoje supruge jer je stalno samo nju gurao u prvi red prilikom predstavljanja kolekcija Marchese, dok je Keren, koja je zapravo kreativna snaga ove modne kuće, bila po strani.