PAO INTERES

Porscheu baš i ne ide prodaja 'najnaprednijeg automobila na svijetu'

07.05.2013 u 09:47

  • +8

Porsche 918 spyder

Izvor: Promo fotografije / Autor: porsche

Bionic
Reading

Svega dva mjeseca nakon što su objavili proizvodnju 'najnaprednijeg sportskog automobila na svijetu' u Porscheu su pompozno objavili kako su rasprodali svih 918 primjeraka 918 Spydera

Novosti iz Velike Britanije, ipak, sugeriraju da ovome nije tako, a razlog možda leži u činjenici da 918 Spyder više i nije onako napredan u usporedbi s konkurencijom - Ferrari LaFerrarijem i McLarenom P1.

U razgovoru za Autocar Porscheov direktor istraživanja i razvoja Wolfgang Hatz ustvrdio je kako ne valja miješati kruške i jabuke.

'Porsche 918 je potpuno drugačiji. Ne možete kupiti automobil s više tehnologije. Automobil je brz u električnom režimu, ima dobru autonomiju a električni sustav se može upotrijebiti za još bolje performanse', rekao je Hatz.

Prema Porscheovom direktoru, jedini razlog zašto 918 Spyder još uvijek nije rasprodan jest taj što kupcima nije bila pružena prilika da automobil sami testiraju. Začudo, iste okolnosti nisu spriječile Ferrari da proda 499 LaFerrarija i McLaren da proda 375 nasljednika F1

Možda je, baš kao i u slučaju Carrere GT, Porsche bio previše ambiciozan?

Svoj posljednji hiperautomobil Porsche je planirao proizvesti u 1.500 primjeraka, no onda se iznenada odlučio proizvesti 300 primjeraka manje.

Očekuje li ista sudbina i 918-icu od 645.000 eura?