NA NOVOJ 911 TARGI

Porscheov sustav pomičnog krova mogao je biti i jednostavniji

16.01.2014 u 11:11

Bionic
Reading

Porscheova zvijezda ovogodišnjeg autosalona u Detroitu jest nova 911 Targa koja na ukusan način kombinira posljednji krik tehnologije s retro dizajnom

Targa će se u Porscheovoj ponudi 911-ica smjestiti između kupea i kabrioleta, a kupcima će na neki način nuditi najbolje od oba svijeta. Automobil će se nuditi s odabirom između dva motora, dva prijenosa i isključivo integralnim pogonom.

Slabiji 3,4-litreni bokser razvija 350 KS, a snažniji, 3,8-litreni, istiskuje 400 KS. Oba standardno dolaze s ručnim mjenjačem odnosno, uz nadoplatu, automatiziranim s dvije spojke.

Ipak, ono što Targu čini različitom od svih ostalih modela iz Porscheove linije jest pomični platneni krov koji se na pritisak gumba odlaže iza staklenog pokrova.

Premda ovaj proces izgleda poprilično spektakularno, što možete vidjeti i u videu koji donosimo u nastavku, valja priznati da je malo previše kompliciran te suvišan za tako malenu površinu krova.

Znatno skuplja konkurencija poput Lamborghinija, pa čak i Bugattija, preferira ručno namještanje pomičnog krova u istoj situaciji, što osim manjka kilograma rezultira i većom pouzdanošću.

Što vi mislite?