MEKI KROV

Porsche radi na kabrioletu Panamera?

07.05.2009 u 10:12

Bionic
Reading

Prije nego li je Porsche uopće dovršio projekt svoje prve limuzine – Panamere, internetskim prostorom šuškalo se o kupe inačici automobila

Premda se priče o nasljedniku legendarne 928-ice ne stišavaju, iz Auto Motor und Sporta sada stiže potencijalna najava kabrioletske izvedbe Panamere.

Novinari njemačkog automobilskog magazina razgovarali su s Porscheovim direktorom za razvoj proizvoda Wolfgangom Dürheimerom koji je rekao da kabriolet zasad nije u planu te da imaju još dosta domaće zadaće kada je Panamera u pitanju, poput lansiranja inačice sa šesterocilindričnim motorom, kao i pripreme prve hibridne izvedbe.

Novinarima Auto Motor und Sporta ovo je bilo dovoljno da zaključe da bi kabrioletska izvedba mogla raspolagati s mekim umjesto tvrdog krova, a da bi mogla ići ukorak s ostalim modelima bez krova iz Porscheove postave.

Premda kabriolet Panamera i ne zvuči tako loše, Porsche će ipak morati pričekati da automobil krene u prodaju te izmjeriti reakcije ciljane publike, prije nego što pokrene planove za izradu prestižnog topless grand tourera za ljubitelje osjećaja vjetra u kosi.