KREATIVNE IDEJE

Ponestalo vam je ideja za uskrsno uređenje doma? Možda vas ove uspiju nadahnuti

12.04.2022 u 06:43

Bionic
Reading

Uskrsne dekoracije uistinu mogu biti raznovrsne, a pritom možete na jedinstven način upotrijebiti sezonske biljke za blagdansko uređenje

Ne tako davno dekoriranje doma uoči Uskrsa uglavnom su predstavljali bojenje jaja i isticanje sezonskog cvijeća u vazi, no danas postoji mnoštvo načina i ideja za stvaranje blagdanskog duha i proljetnog raspoloženja u životnom prostoru.

Jastuci, stolnjaci i prekrivači razigranih boja i uzoraka također su jedan od lakših načina za isticanje blagdanske atmosfere u dom. Pravu uskrsnu atmosferu stvorit će i maštoviti ukrasi na ulazu u prostoriju, poput vjenčića napravljenih od cvijeća, grančica, zelenila i jaja.

Pisanice kao glavni element uskrsnih dekoracija omogućuju blagdanski ugođaj i predstavljaju tradicionalnu dekoraciju. Najčešće čine nezaobilazan dio stola ili uskrsnog drvca koje se postavlja u centralni dio prostorije, a ove godine ništa vas ne košta da se više poigrate ovim elementom.

Iskoristite cvijeće iz vrta, procvjetale grane trešnje ili drvene grančice pomoću kojih možete napraviti mala gnijezda za jaja. Čak i svježa trava može odlično izgledati u košarici koju ćete popuniti pisanicama. Istražite i kako obojiti jaja prirodnim bojama, pa iskoristite ljuske luka, crveni kupus ili kavu kako bi uskrsna jaja bila sasvim posebna ove godine.

S druge se strane i ove godine isplati ukrasiti dom umjetnim pisanicama i sličnim prigodnim dekoracijama, primjerice aranžmanima u vazi. S različitim visećim dekoracijama, ili bez njih, uskrsna drvca unijet će dah blagdanskog i proljetnog raspoloženja. Veće ili manje grane cica-maca i forzicija tako će idealno izgledati u staklenim vazama ili posudama na istaknutom mjestu u prostoru.

Životni prostor koji odiše blagdanskim ugođajem i proljetnim raspoloženjem može se postići s lakoćom i bez prevelikog posezanja u novčanik. Zahvaljujući društvenim mrežama poput Instagrama i Pinteresta, ideja za blagdansko uređenje doma uistinu ne manjka, a neke od njih možete pronaći i u našoj fotogaleriji.

  • +4
Uskrsne dekoracije Izvor: Profimedia / Autor: LiliGraphie / Alamy / Alamy / Profimedia