ZA CURKE

Poludečko - mane i prednosti

27.11.2008 u 22:17

Bionic
Reading

U tvom životu postoji simpa dečko s kojim ti je uvijek super, dobro se slažete, kemija je očita i jasno je da se sviđate jedno drugome. No niste baš onaj 'pravi' par koji unaprijed ima isplanirane aktivnosti i izlaske

Dakle, negdje ste na pola puta prema 'klasičnoj' dečko/cura vezi i sve je OK dok obje strane znaju što mogu očekivati od svog 'polupartnera'. Međutim, ovakav tip odnosa može ponekad imati i određene zamke, stoga oprezno!

Scenarij 1

Oboje ste zadovoljni svojim slobodnim odnosom i imate dogovor da se možete bez ograničenja viđati s drugim osobama. Prešutno je pravilo da nema prigovaranja ako netko bude viđen s nekim drugim.

Prednost: Slobodna veza bez opterećenja i polaganja računa iz koje se uvijek možeš lako i bez trauma izvući ako se zbilja zagriješ za nekog. Isto vrijedi i za tvog poludečka.

Mana: Ako si tip osobe koja se ne može nositi s ljubomorom kad vidiš dečka s nekom drugom djevojkom, koja, kao baš za inat, izgleda poput mlađeg klona Megan Fox, ovakav odnos bi mogao za tebe biti prevelik zalogaj.

Scenarij 2

Ti si totalno luda za njim i maštaš o tome da vaš odnos preraste u nešto ozbiljnije, no tvom poludečku to ne pada na pamet jer je on sasvim zadovoljan vašom sadašnjom neobaveznom vezom. Ovo je vjerojatno najčešći scenarij kad je riječ o ovakvom tipu odnosa, a u sličnoj situaciji ponekad se nađu i oni koji su davno izašli iz tinejdžerskih dana.

Prednost: Na tvojoj je strani to što se već poznajete a privlačnost je očita. Ako želiš da poludečko postane dečko, morat ćeš biti hrabra i otvoreno razgovarati s njim o onom što te muči. Tko zna što je njemu u glavi, možda misli da i tebi takva veza odgovara. A budući da se dugo poznajete, ako i nije zainteresiran, nakon nekog vremena i vjerojatnog zahlađenja odnosa uspjet ćete prebroditi tu situaciju.

Mana: Ako si u vaš odnos unijela svoje emocije, možeš na kraju jako patiti. Ako nisi tip koji se može nositi s takvim neobaveznim odnosom i želiš pravu vezu, već na prvi nagovještaj tvog poludečka da 'on ne želi vezivanje i da je ovako baš super' pobjegni glavom bez obzira!

Scenarij 3

On je tvoj bivši dečko s kojim nikako da 'raskrstiš'. Odlučili ste da niste još uvijek spremni za 'pravu' vezu, no između vas postoji jaka privlačnost.

Prednost: Prijelaznu fazu, tzv. poluvezu, u neku ruku je lakše podnijeti nego prekidanje svake komunikacije s bivšim dečkom. Istina, stres je u ovom slučaju manji, no zato se vaš odnos dodatno može zakomplicirati.

Mana: Ako se ponovno zapališ za bivšeg i želiš da se pomirite, a njemu je to zadnje na pameti, bit će bolno. Druga loša stvar je da te novi potencijalni kandidati zbog stalnog druženja s 'exom' još uvijek doživljavaju kao zauzetu. Osim toga, upletena u takav odnos puno ćeš se teže riješiti bremena prošlosti i pronaći negdje drugdje sreću.

Scenarij 4

Zaljubljen je u tebe i toga si svjesna. Međutim, još uvijek nisi sigurna jesi li spremna da postanete 'pravi' par, a ne želiš ga povrijediti jer ti je jako drag.

Prednost: Zbog straha od vezivanja, možda si ne želiš priznati da je on zapravo tvoj soulmate. Dobro preispitaj svoje osjećaje i neka te ne zbunjuje to što se taj dečko ne uklapa u tvoju idealnu sliku (visok, crn, plavook i sl.).

Mana: On bi na kraju mogao patiti. Iako svakome godi činjenica da su nečiji objekt obožavanja, razmisli o mogućim posljedicama ako ga jednog dana nogiraš kad se pojavi Pravi! Ako ne misliš da bi vaš odnos mogao prerasti u nešto više, budi fer i jasno mu to daj do znanja. Najbolje je da se postaviš u istu situaciju i ne činiš ništa što ne bi voljela da tebi netko napravi.