NOVI SEKS SKANDALI

Polanski seksualno napastovao još dvije žene?

28.07.2010 u 10:28

Bionic
Reading

Nakon što je švicarski sud odbio izručiti Polanskog Americi, javile su se još dvije žene koje su tvrde da ih je slavni redatelj prvo drogirao, a potom silovao

Prema odluci švicarskog suda Roman Polanski smije se kretati unutar granica Europe, samo ne na teritoriju Engleske. Polanski se vratio u Francusku, gdje je živio proteklih tridesetak godina, nakon bijega iz Amerike.

U međuvremenu, u Americi je izbio još jedan seks skandal vezan za slavnog redatelja. Glumica Charlotte Lewis tvrdi da je kao šesnaestogodišnjakinja bila žrtva seksualnog napastovanja Polanskog1985. u Parizu. Osim Charlotte, u cijelu priču se uključila i izvjesna Edith Vogelhut koja također tvrdi da ju je Polanski drogirao te potom silovao.

Edith Vogelhut
noć je s Polanskim provela 1974, kada se desilo kobno silovanje u kući Jacka Nicholsona.  Vogelhut je poznata kao Shelli Paul i urednica magazinaGlamour. Svoju ispovijest podijelila je s državnim odvjetništvom u Los Angelesu, nakon ekskluzivnog intervjua u svibnju u kojem objašnjava kako se prvi put susrela s Polanskim u Hollywoodu, na domjenku producenta Roberta Evansa, a pojavila u društvu slavnog šarmera Warrena Beattyja.

Nakon noći u ugodnu društvu, Edith, koja je tada imala 21 godinu, kaže da je s Polanskim završila na čašici brendija. Priznaje da je znala da će doći do spolnog odnosa, ali nije očekivala takav rasplet događaja. Polanski je navodno Edithi ponudio pozamašnu količinu ecstasyja govoreći joj da će je droga opustiti i dodatno stimulirati. Nakon izvjesnog vremena, Polanski ju je odvukao u sobu gdje ju je zavezao lisicama za krevet te potom silovao.

Edith je svoju istinu prešutjela zato što se osjećala poniženom te je smatrala da joj nitko neće vjerovati.

Prije Edith, britanska glumica Charlotte Lewis također je priznala da je bila jedna od žrtava Polanskog, s nepunih 16 godina. Nakon njezina iskaza, i Edith je odlučila progovoriti.