nagradnjače

Poklanjamo prekrasnu inspirativnu knjigu 'Kafić na kraju svijeta' koja je u svijetu veliki bestseler

08.06.2018 u 11:28

Bionic
Reading

Upravo je objavljen veliki hit koji mnogi nazivaju 'Alkemičarem 21. stoljeća'. To je snažna preporuka, ali ova je knjiga zaslužuje u cjelosti

Iako još nije utjecajna kao legendarno Coelhovo djelo (objavljena je puno kasnije), kreće se istom duhovnom putanjom i svaki dan oduševljava nove čitatelje čiji se broj popeo na nekoliko milijuna. Knjigu je objavio izdavač Egmont, u svojoj izvrsnoj novoj bibiloteci Puls. Dosad smo od njih čitali samo velike hitove, a čini se da se s ovim romanom o smislu života Johna Streleckog na horizotu opet ukazao bestseler.

'Mali café usred ničega postaje prijelomnica za Johna, marketinškog direktora koji živi u vječnoj žurbi. John se zapravo želi samo kratko odmoriti, ali na jelovniku uz dnevni meni pronalazi i tri pitanja: 'Zašto ste ovdje? Bojite li se smrti? Jeste li ispunjeni?' Ta neobična pitanja probude Johnovu znatiželju pa on uz pomoć kuhara, konobarice i jedne gošće pokuša riješiti njihovu tajnu.

Pitanja o smislu života u mislima ga odvode iz njegova direktorskog ureda na havajsku obalu, pri čemu mijenja svoj stav prema životu i odnosima te spoznaje koliko čovjek može naučiti od mudre zelene morske kornjače. Njegovo se putovanje pretvara u putovanje u samoga sebe. Iznimno životno, duhovito i nadahnjujuće napisana knjiga.'

Nakon prijelomnog životnog događaja kad su mu bile trideset tri godine, John Strelecky dobio je nadahnuće sjesti i ispričati priču o Kafiću na kraju svijeta. Nije imao iskustva u pisanju niti se akademski školovao za pisca. U godinu dana od njezina izlaska, usmena je predaja pronijela glas o knjizi cijelim svijetom – nadahnjujući ljude na svim kontinentima, uključujući Antarktiku. Naposljetku je postala bestseler, popela se na prvo mjesto popisa najprodavanijih knjiga i prevedena je na više desetaka jezika.

Čitateljima tportala darujemo dva primjerka knjige 'Kafić na kraju svijeta', a dobitnici su Anita Dadić i Biba Jelavić.