Jordan B. Peterson

Poklanjamo nastavak velikog bestselera '12 pravila za život'

12.03.2021 u 16:46

Bionic
Reading

Knjiga koja već tri godine ne silazi sa svjetskih top lista dobila je nastavak

Knjiga o kojoj se s ushitom govorilo od prvoga dana ne prestaje oduševljavati publiku širom svijeta, a u Hrvatskoj je također senzacionalan bestseler. Naravno, radi se o nevjerojatno uspješnoj '12 pravila za život', Jordana B. Petersona.

Njegov kristalno jasan stil kojim izražava bezvremenska pitanja što se tiču svakoga donio mu je slavu, a uz nju i kontroverznost jer se, kao istinski mislilac, ne libi zadirati u postojeće norme i predrasude.

Prije nekoliko dana njegov dugoiščekivani nastavak pod naslovom 'Izvan reda: još 12 pravila za život', imao je svoju istovremenu svjetsku i hrvatsku premijeru.

Klinički psiholog i proslavljeni profesor s Harvarda i Sveučilišta u Torontu dr. Jordan B. Peterson svojom knjigom 12 pravila za život milijunima je čitatelja pomogao da kaos u svojem životu dovedu u red. U ovom odvažnom nastavku koji izlazi pod naslovom Izvan reda Peterson donosi još dvanaest životno važnih načela koja čitatelju pomažu izdržati iscrpljujući teret što neizbježno prati svaku želju da svijet dovedemo u red.

U vremenu kada se čovjekova volja sve više nameće u svakom području života – od društvenih struktura do osobnih emocionalnih stanja – Peterson upozorava na opasnost koja leži u pretjeranoj sigurnosti. Osim toga, razlaže strategije koje pomažu nadići one kulturne, znanstvene i psihološke sile koje čovjeka i društvo guraju prema tiraniji te pokazuje kako se umjesto toga možemo pouzdati u svoj instinkt za pronalaženje smisla i svrhe, čak i onda – i posebno onda – kada smo bespomoćni.

Previše kaosa vodi u nestabilnost i tjeskobu, ali previše reda može nas skameniti i učiniti nas pokornima i podloženima, ističe Peterson, pozivajući čitatelja da uspostavi ravnotežu između kaosa i reda. Služeći se istinama drevne mudrosti iz filozofije i najvećih svjetskih mitova i priča, kao i uvidima iz psihologije i osobnim iskustvima iz vlastitog života i kliničke prakse, Peterson u ovoj knjizi izlaže novih dvanaest načela koja čitatelje mogu usmjeriti prema odvažnijem, iskrenijem i smislenijem življenju.

Čitateljima tportala darujemo dva primjerka knjige 'Izvan reda: još 12 pravila za život', a dobitnici su Rajka Capar i Željko Božičević.