MASKE ZA LICE

Pojačajte djelovanje uobičajene kreme

02.09.2010 u 11:03

Bionic
Reading

Kad svakodnevna njega zakaže, vrijeme je za moćne maske koje licu trenutačno vraćaju svježinu i sjaj

Neovisno o tome koristite li ih godinama ili tek razmišljate o akviziciji svoje prve hidratantne, anti-age ili hranjive maske, prije nego što nanesete ijednu od njih, temeljito očistite lice. 'Čak 90 posto žena vrlo površno skida šminku ili to uopće ne čini', upozorava dermatologinja slavnih Joëlle Ciocco, stručnjakinja u čije se poznavanje kože pouzdaju glumica Monica Bellucci i bivši top-model Cindy Crawford.

Ako se ne šminkate, ne koristite tekuće ni ikakve druge pudere, nego samo dnevnu kremu i mislite da je umivanje najbolji način njenog skidanja, griješite. Na pamučnu blazinicu nanesite mlijeko za čišćenje pa nježnim pokretima čistite lice, vrat i dekolte oko tri minute. Osim izvanjskih nečistoća, tako ćete ukloniti i odumrle stanice kojih se, prema znanstvenim procjenama, nakupi oko 36 milijuna.

Na novu blazinicu nanesite losion za čišćenje pa s lica uklonite masnoće i ostatke mlijeka. To ponavljajte sve dok blazinica ne ostane bijela. Iako možda zvuči naporno ili sitničavo, takav pristup njezi lica usporava nastanak bora, podsjećaju dermatolozi.

Kako odabrati masku za lice? Tijekom ljetovanja ili nakon boravka u uredu sa suhim zrakom, gotovo da nema osobe koja nema problema sa isušenim i beživotnim tenom. Takvim se osobama savjetuje nanošenje hidratantne maske barem jednom tjedno. Osobama u kasnim 30-ima savjetuju se anti-age maske koje će poništiti djelovanje slobodnih radikala, osnovnih krivaca za nastanak bora. Za njegu zrele kože, pogotovo nakon ulaska u menopauzu, namijenjene su bogate hranjive kreme. Neovisno o dobi, učinak svake maske možete pojačati prethodnim nanošenjem seruma.

U uputama svake maske navedeno je kako se točno nanosi i skida, kao i to da tijekom njenog djelovanja, koje može biti između dvije-tri i 20-ak minuta, ne treba činiti ništa drugo nego se opustiti. A to katkad zna biti najveći problem.