BIJELA ELEGANCIJA

Pohvalila se novim tenisicama: Kraljica Letizia u izdanju kao stvorenom za ljeto

13.06.2024 u 11:11

  • +5

Kraljica Letizia

Izvor: Profimedia / Autor: MIGUEL CORDOBA / SIPA PRESS - / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

U posljednja dva desetljeća, španjolsku kraljicu imali smo priliku ugledati u svim mogućim modelima obuće s potpeticom, no posljednjih tjedana zbog zdravstvenih problema primorana je misliti na udobnost

Da salonke ili sandale nisu jedina garancija elegantnih izdanja, posljednjih mjeseci naveliko potvrđuje španjolska kraljica Letizia.

Ove srijede, na sastanku Upravnog odbora Studentskog doma u Madridu, debitirala je s dosad neviđenim modelom bijelih tenisica, stvorenim u Španjolskoj i s gornjištem od veganske kože.

Uz postojeće ortopedske probleme, o kojima je javnost doznala 2022. godine, kraljica Letizia nedavno je pretrpjela prijelom proksimalne falange središnjeg prsta na desnoj nozi. Laički rečeno, ova je kost slična zglobu, a počinje pri dnu nožnog prsta, zbog čega se na duži period oprostila od nošenja omiljenih štikli.

U kombinaciji s prethodnom dijagnozom metatarzalgije i Mortonovog neurona, ova nova ozljeda ograničava vrstu obuće koju može nositi, zbog čega posljednjih tjedana eksperimentira s različitim modelima ortopedske obuće predvođenim bijelim tenisicama.

  • +5
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: 797/DAVID/CORDONPRESS / Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Naglašavanje bijele boje u stajlinzima poseban je trik za žene sa stilom kako bi izgledale preplanulije i vrlo sofisticirano s približavanjem ljetnoj sezoni, iako se podrazumijeva da nije rezervirana samo za vruće mjesece u godini.

Na novom kraljevskom angažmanu osvanula je u romantičnoj bluzi s cvjetnim vezom i puf rukavima pojačanim manžetama, s potpisom danas ugaslog high street brenda Uterqüe. Ovom starom favoritu iz ormara pridružila je bijele hlače ravnih nogavica do gležnja, koje u trenu izdužuju noge i omogućuju nošenje ravne obuće bez žrtvovanja stila.

Kao u posljednjim angažmanima, i ovo formalno izdanje zaokružila je bijelim tenisicama - dosad neviđenim modelom s potpisom brenda Ohne Project.

Nazvane Project 080 Barefoot Sneaker, i dostupne po cijeni od 159 eura, ove nove tenisice u kolekciji španjolske kraljice izrađene su od 70% otpadaka kukuruza i 30% organskog pamuka, te imaju podstavu od 60% bambusa i 40% recikliranog poliestera.

Brend Ohne Project nastao je prije samo godinu a poput iskusnijeg Vivobarefoot, čije tenisice obožava španjolska kraljica, vodi se načelima održivosti.