AMBICIOZNI TUNERI

Pogledajte VW bubu sređenu kao Porsche

14.06.2011 u 13:22

Bionic
Reading

Svi oni koji Porscheovu legendarnu 911-icu smatraju glorificiranom bubom mogli bi doći na svoje nakon što svrnu pogled na posljednji projekt Volkswagenovih obožavatelja VWvortex

Ekipa s one strane Atlantika dobila je ekskluzivno pravo među prvima doraditi novu, drugu generaciju bube, a to su učinili na način koji se možda neće svidjeti ljubiteljima Porschea. Dečki su, naime, odradili prvi stupanj, uglavnom kozmetičkog, dorađivanja zbog kojeg nova buba nalikuje Porscheu 911 GT3 RS.

Vizualne preinake odnose se na 20-colne aluminijske felge u narančastoj boji, kao i zatamnjene kromirane elemente i Volkswagenovo znakovlje, a detalj koji najviše bode u oči svakako je natpis 'Beetle RS' na vratima.

U VWvortexu trenutno rade na stražnjem spojleru nalik onom 911-ice GT3 RS, a buba RS, navodno, ne bi trebala samo izgledati brzo. Dečki su već izmijenili standardni ovjes onim Golfa GTI, a također su posudili i GTI-jev ispušni sustav. Unaprijedili su i sustav kočnica Brembovim mehanizmom sa 380-milimetarskim samoventiliranim diskovima na četveroklipnim kliještama te se raduju dorađivanju motora konačne verzije jednom kada se ona pojavi u prodaji.

Kako izgleda buba koja želi biti Porsche, a kako njezin uzor, možete pogledati u našim fotogalerijama.