MOĆ INDUSTRIJE

Pogledajte što konzervansi čine hrani

28.02.2013 u 10:29

Bionic
Reading

Nije novost da proizvođači u gotovu hranu stavljaju konzervanse da bi joj produljili rok, ali nitko nije očekivao da je svježa hrana dobra i nekoliko mjeseci

Autorica knjige 'Pandora's Lunchbox: How Processed Foods Took Over the American Meal', Melanie Warner, igrom slučaja otkrila je kako kupljeni guacamole (umak od avokada) ne mijenja izgled čak ni nakon roka trajanja pa je odlučila kod kuće napraviti nekoliko eksperimenata.

Huffington Post piše kako je njezina slučajno i probala sumnjivi guacamole i po okusu je bio dobar.

U prvom eksperimentu usporedila je kupljeni sendvič s pohanom piletinom s domaćom kuhinjom i rezultat je bio zastrašujući.

Nakon četiri mjeseca kupljeni sendvič izgledao je dobro ako se uspoređuje s pljesnivim domaćim. Nije iznenadio ni rezultat s kupljenim umakom od avokada i onim pripremljenim kod kuće.

U svom je eksperimentu Melanie Warner ostavila četiri mjeseca listić sira koji ide u sendviče s brzom hranom i svježi cheddar te pileće meso. U videu možete vidjeti strašne rezultate eksperimenta.