I JAMES BOND BI JE POŽELIO

Pogledajte kako iPad upravlja Opel Vectrom

13.03.2013 u 15:17

Bionic
Reading

Prošlo je petnaest godina otkako nam je James Bond pokazao kako se daljinski upravlja automobilom u filmu 'Sutra nikad ne umire'

Ekipa talentiranih Rusa iz videoisječka koji možete pogledati u nastavku nažalost ne raspolaže budžetom koji bi im omogućio da se na jednak način poigraju instalacijama BMW 7, pa im je umjesto premium limuzine poslužila ona nešto prihvatljivija - Opel Vectra.

Dečki su se namučili isprva s mehanikom, a potom i s elektronikom, no u konačnici su uspjeli povezati sve sustave u jednu računalno upravljanu cjelinu. Rezultat možete vidjeti u nastavku.

Premda je projekt daleko od one razine sofisticiranosti koju bi pojedinac mogao poželjeti, omjer uloženog/dobivenog čini nam se debelo na strani ovog potonjeg, posebice kad se u obzir uzme da sustav može biti instaliran na bilo koji automobil s automatskim prijenosom.

Prve testove dečki su odradili pri niskim temperaturama i s nemalom količinom spoticanja (između ostalog se i motor pregrijao), o čemu više možete pročitati klikom na link ovdje, no nadaju se s ljepšim vremenom postići i upravljanje putem interneta, a ne samo preko Wi-Fi veze.

Budno ćemo ih pratiti.