LICE I TIJELO

Pogled muškarca otkriva želi li seks ili vezu

12.01.2010 u 09:43

Bionic
Reading

Kad se ženi sviđa neki muškarac, na pameti joj je samo jedno pitanje – sviđam li se i ja njemu ili samo želi seks? Znanstvenici tvrde da je lako dobiti odgovor na to pitanje. Sve što žena treba napraviti je dobro ga pogledati u oči

Ako muškarac zadrži pogled na njezinim očima dulje vrijeme, vrlo je vjerojatno da tu ženu vidi kao dugoročnu partnericu. Ako pak pogledom prelazi s njezina lica na njezino tijelo, vrlo je vjerojatno da ga zanima samo kratkotrajna seksualna afera.

Istraživanje je otkrilo da je muškarcima puno važnije lice žene od njezina tijela ako traže dugoročnu vezu. 'Ljudi koji traže dugoročnu vezu žele pored sebe prijateljsku osobu, duhovitu i ugodnu. Sve te informacije otkriva lice. Međutim, kad muškarac nije zainteresiran za vezu nego samo za seksualno druženje, njega ne zanima toliko lice, koliko tijelo žene', istaknuo je psiholog Anthony Little sa Sveučilišta Stirling.

U istraživanju je najprije sudjelovalo deset muškaraca i žena koji su pozirali u donjem rublju. Potom je testiranje preneseno na internet, a u njemu je sudjelovalo 127 muškaraca i 133 žene.

Većina ispitanika koji su željeli dugoročnu vezu više se zadržavala na licu potencijalne partnerice, a oni koji su bili zainteresirani samo za seks promatrali su tijelo žene.