SAVJETI ZA TINEJDŽERE

Počinju praznici: Što sa sobom ovog ljeta?

13.06.2014 u 13:29

Bionic
Reading

Danas i službeno završava školska godina za više od 400 tisuća učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola

Jeeeee, ljetni praznici su konačno tu! Ukoliko ne spadaš u sretnike koji već sad broje dane do odlaska na ljetovanje ili neko putovanje o kojem već dugo maštaš, nemoj očajavati jer smo se prisjetili nekoliko zanimljivih ideja za ovo ljeto.

S društvom možeš dogovoriti izlet u prirodu ili obilazak okolnih mjesta na biciklima i uživati u prekrasnoj prirodi koja nas okružuje. Vjerujemo da ćeš otkriti nešto novo i nahraniti dušu toliko potrebnim mirom koji priroda nudi.

Svako ljeto ista priča – u mjestu u kojem živiš imaš stalno društvo i, kako ste u tom zatvorenom krugu, baš ne upoznaješ nove ljude? Zato je krajnje vrijeme da se malo osvrneš oko sebe i sprijateljiš s nekim novim ljudima, možda stekneš nekog novog 'doživotnog' prijatelja ili prijateljicu. Svijet je velik, a prijatelja nikad dosta!

Vjerojatno planiraš ovo ljeto izlaziti na svoja omiljena mjesta sa standardom ekipom. Zašto ne pokušaš otkriti neka nova mjesta za izlaske? Tko zna, može ispasti vrlo zabavno, a možda otkrijete i neka totalno kul mjesta za izlaske!

Ako si i ti među onima koji stalno govore da moraju živjeti zdravije i više vježbati, ali nikad nemaju vremena za to, ljeto je savršeno vrijeme za takve promjene. Ponovni početak škole uvijek je vrlo stresan i kad te pritisnu brojne školske obaveze opet nećeš imati vremena ni volje provoditi svoju odluku o zdravijem životu. Dok si na praznicima, zašto ne krenuti s laganim promjenama koje će voditi ka zadovoljnijoj osobi.

Vjerojatno ti pomisao na knjige u ovom trenutku nije baš neka fora, ali ovoga ljeta svakako pročitaj nekoliko dobrih naslova. Možda inače 'odrađuješ' samo lektiru i čitanje knjiga ti se čini gnjavažom, no vjeruj da ćeš njime, osim što se možeš dobro zabaviti, oplemeniti svoj um.

Ljeto je savršeno vrijeme i za nove hobije! Vrijeme je da otkriješ neki novi hobi ili kreativnu aktivnost koja će te zabaviti. Okušaj se u pisanju, crtanju, izradi stvarčice od fimo mase, kreiraj unikatni nakit itd. S frendicama možeš organizirati npr. kreativni party na kojem ćete preuređivati odjeću ili okušati se u pečenju kolačića. Ili organiziraj filmski maraton na temu Ryan Gosling, Robert Pattinson ili Jared Leto. Zašto da ne?

Ukoliko imaš mogućnosti, ljeto je savršeno da doživiš nešto na nekom od ljetnih festivala ili koncerata na otvorenom. Ako živiš u većem gradu, možeš posjetiti muzej, pogledati neku dobru izložbu ili kazališnu predstavu, uključi se u besplatne kreativne radionice, uživaj u kulturnim znamenitostima svog grada za što tijekom godine nemaš vremena… Protiv dosade se možeš boriti i volontiranjem, učenjem stranih jezika (npr. nađi besplatne online tečajeve)….

Ljeto je, neka ti ono bude prilika za nešto novo, drukčije i hrabrije! Uživaj!