BAJKOVITI DIZAJN

Procurilo čiju će vjenčanicu nositi Meghan Markle: Kreacija 'teška' 153 tisuće dolara

05.05.2018 u 09:38

Bionic
Reading

U godini kad slave 10. obljetnicu rada svoje modne kuće, dizajnerski par Tamara Ralph i Michael Russo upisuju se u britansku modnu povijest. Kako je već poznato oni su zaslužni za kreaciju koju će Meghan Markle nositi na svom vjenčanju, a raskošnu haljinu platiti će kraljevska obitelj

Velika Britanija zapala je u euforiju oko vjenčanja desetljeća između princa Harryja i Meghan Markle.

Vjenčanica Meghan Markle modnog dvojca Ralph & Russo, jednog od najluksuznijih britanskih izvoznih proizvoda, pišu britanski mediji, mogla bi biti pravo remek-djelo. Za njezinu izradu uloženo je stotine sati, a gotovo sve na njoj rađeno je - ručno. Stajat će 135 tisuća dolara (850 tisuća kuna), a nju će platiti kraljevska obitelj. Meghan će se nakon vjenčanja za večernju gala proslavu presvuči u crnu, dugu haljinu najvjerojatnije kreaciju jedne od najpoznatijih luksuznih modnih marki, Burberry.

  • +17
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Princ Harry, pišu britanski mediji, još ne zna ni tko radi ni kako će izgledati Meghanina vjenčanica, jer želi da to bude 'potpuno iznenađenje'.

'Harry je jako uzbuđen oko vjenčanja i užasno je tradicionalan oko svega', navode izvori bliski kraljevskoj obitelji.

Izvor: Društvene mreže

I dok Britanci s nestrpljenjem iščekuju 19. svibanj kada će se bivša američka glumica udati za princa Harryja, podsjećamo na vjenčanice kakve su nosile princeza Diana i vojvotkinja od Cambridgea.

Vjenčanicu Lady Di za udaju za princa Charlesa 29. lipnja 1981., dizajnirali su David i Elizabeth Emanuel. Bila je napravljena od tafta i antikne čipke s velom dugačkim 25 metara.

Kate Middleton imala je vjenčanicu koju je dizajnirala Sarah Burton za Alexander McQueen i tako ispunila želju mladenke da nosi haljinu - kombinaciju tradicije i modernog s artističkom vizijom koja karakterizira rad slavnog dizajnera.

  • +42
Kate Middleton i princ William