OTKRILA BEAUTY TAJNE

Po čemu Lana Jurčević nije tipično žensko

03.10.2013 u 09:58

  • +5

Lana Jurčević

Izvor: Sipa Press / Autor: Lucija Bušić/Dražen Breitenfeld/Promo

Bionic
Reading

Lijepa pjevačica Lana Jurčević svoju zavidnu liniju i njegovan ten može zahvaliti dobrim genima i zdravom životu, koji je za nju kombinacija tjelovježbe i pravilne prehrane. Obožava losione, ulja za tijelo, a zbog opsesije mirisima jednako očekuje i od svog muškarca, da bude njegovan i mirisan. Otkrila nam je što je za nju zdrav doručak, koja je njezina ikona stila, a prišapnula nam je i svoj najjači adut

U ženskom razgovoru Lana je otkrila i što je za nju lijepa i njegovana žena ali i zašto ona nije tipično žensko.

Koji je vaš moto za zdrav život?

Pravilna i raznovrsna prehrana uz redovitu tjelovježbu zvuči kao klišej, ali ja se s tom kombinacijom svakako slažem i nastojim živjeti po tim pravilima. Dan obavezno započnem doručkom, i to tako da kombiniram žitarice od cjelovitog zrna, voće i mliječne proizvode, a tokom dana nastojim pojesti još dva kvalitetna i cjelovita obroka. U torbi uvijek imam i neki ukusan, a zdrav međuobrok, poput žitne pločice. S druge strane, tu je tjelesna aktivnost, a svi znaju da sam ja pobornik vježbanja u svakom obliku. Trenutno najviše uživam u plesu koji smatram idealnim oblikom rekreacije, ali ne bježim ni od teretana, dugih šetnji – bitno da sam u pokretu. I htjela bih iskoristiti ovu priliku za apel svim curama i ženama – upravo smo zakoračili u listopad, a to je mjesec posvećen borbi protiv raka dojke. Pa bih prehrani i tjelovježbi dodala i prevenciju – jer za zdrav život svakako su bitni redoviti pregledi!

Što je po vama idealan doručak?
Raznovrstan, uravnotežen i pritom ukusan! Svako jutro se potrudim odvojiti dovoljno vremena kako bih si pripremila žitarice s mlijekom i voćem i uz to neki fini čaj. Smatram da je to najbolji početak dana koji organizmu osigurava dovoljno energije za sve nadolazeće obaveze, a to i jest glavna zadaća doručka.

Bez kojeg napitka ne možete zamisliti početak dana - čaja ili kave?
Ja sam ljubiteljica čajeva. Kavu ne pijem.


Imate li neki ritual njege koji ne propuštate?
Jako volim kreme, losione i ulja za tijelo, vjerojatno zbog moje opsesije mirisima, pa volim kad mi mirišu i kuća i koža.

Možete li izdvojiti neki beauty savjet koji vam je dragocjen, a dobili ste ga od bake, mame…

One imaju odlične gene i obje izgledaju super za svoje godine, a i 99 posto slobodnog vremena sam nenašminkana, tako da sigurno time štedim lice. One uvijek govore da prvenstveno trebam ulagati u sebe u smislu obrazovanja.

Koji vam je omiljeni kozmetički tretman?
Volim masaže, na koje ne idem dovoljno često. Šmrc...

Što je za vas lijepa i njegovana žena?
Upravo to, njegovana. Profinjena i u skladu sa svojim godinama.

Što vam je najvažnije kod muškarca kada je u pitanju njega?
Da se uz sve osnovne životne obaveze uspije baviti sportom i držati do sebe.

Što ne biste mogli tolerirati svom muškarcukad su u pitanju ljepota i njega?
Kao što sam istakla za sebe, tako mislim i za muškarca: lijepo i uredno odjeven te miris čiste kože ili nekog dobrog parfema.

Koja je vaša najveća make up pogreška?
Make up je umjetnost i treba eksperimentirati. Mislim da tu ne možeš pogriješiti, osim ako zaista ne poznaješ svoje lice i ono što te čini ljepšom.

Koje beauty pogreške uočavate kod drugih?
Previše svega. Nekim ženama manje šminke jednostavno bolje stoji nego više.

Tko po vama ima najbolji stil, modni i beauty, i zašto?
Meni se strašno sviđa ruska ikona stila Elena Perminova. Otmjeno, a opet kreativno se poigrava modom i ima onu neku možda čak i malo 'hladnu' ljepotu, ali evo, baš uživam u njezinim fotografijama i outfitima. Potpun sam ovisnik o Instagramu, a ondje je najviše pratim.
Bez čega u kozmetičkoj torbici ne izlazite iz kuće?
Nemam kozmetičku torbicu. Ako idem na koncert, onda uzmem nekoliko osnovnih stvari za popravljanje onoga što već imam na sebi i to je to. Nisam po tom pitanju tipično žensko.

Vaš beauty savjet našim čitateljicama?

Ma, da budu ono što jesu. I samo da paze na zdravlje. Za sve ostalo je lako.

Kada ste sebi najljepši i kada se osjećate najprivlačnije?
Trenutno u širokim, oversized odjevnim komadima, s dobrim nakitom i ludim cipelama.

Koji je vaš najjači adut?

Kažu da je osmijeh.