RAJ NA ZEMLJI

Plaže s kojih nikada ne biste htjeli otići

07.05.2014 u 12:15

  • +4

Najljepše plaže svijeta

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Bionic
Reading

Neka mjesta na svijetu zbog iznimne i posebne ljepote jednostavno treba posjetiti. Na listu najimpresivnijih mjesta smjestilo se i deset plaža među kojima se našla i naša plaža Zlatni rat. Predivne, kristalno čiste i posebne svaka na svoj način

Deset jedinstvenih plaža koje morate vidjeti da biste povjerovali da postoje.

Skrivena plaža u Meksiku
Jedna od idealnih plaža u Meksiku, Skrivena plaža, smještena je na otocima Marieta u Peurto Vallarti. To je plaža s kristalno čistim morem i pijeskom, a zanimljivo je njezino porijeklo. Radi se, naime, o krateru uzrokovanom eksplozijama bombi. Plaža je nastala ranih devedesetih, točnije oko 1900., kada je to područje meksička vlada koristila za vojne testove. Zanimljivo je i da turisti do nje mogu doći samo plivanjem kroz kratki tunel, a zbog izgleda, nedostupnosti i kristalno čistog mora, plaža je zbilja posebna.

The Baths, Britanski Djevičanski Otoci
Mjesto za koje biste se kladili da je raj na zemlji. Plaže koje se protežu između ogromnih kamenih stijena koje ponekad nalikuju na spilje. Zbilja predivno i jedinstveno mjesto koje bi trebalo posjetiti barem jednom u životu.


Plaža Maho na Karibima
Maho na Karibima jedinstvena je ako vam je ljenčarenje na plaži ispijanje koktela dosadno. Naime, plaža široka 200-tinjak metara samo je desetak metara udaljena od kratke piste za slijetanje koja je u sklopu internacionalnog aerodroma Princes Juliana. Na plaži se čak nalazi i dnevni raspored odlazaka i dolazaka aviona pa se turisti ravnaju po njemu i u to vrijeme je ujedno i najviše ljudi na plaži.

Boulders Beach, Južna Afrika
Plaža na kojoj ćete vidjeti pingvine i doživjeti nevjerojatne prizore je Boulders u Južnoj Africi. To mjesto je, naime, dom kolonije od oko 3.000 pingvina koje je lako uočiti dok ulaze i izlaze iz vode. Plaža je inače dio nacionalnog parka planina Table. Prekrivena je bijelim pijeskom, okružena ogromnim stijenama.

Driftwood u Georgiji
Plaža smještena na rubu otoka Jekylla poznata je po zaista posebnom izgledu. Naime, na njezinoj obali nalazi se tzv. 'groblje stabala' koje je upravo zbog toga izvrsna lokacija za fotografe, a na njoj se često održavaju i vjenčanja.

Staklena plaža u Kaliforniji

Plaža na kojoj, umjesto po pijesku ili kamenčićima, hodate po staklenim oblucima različitih boja. Navodno je nastala od otpada koje je lokalno stanovništvo godinama bacalo na plažu. More je ispralo i oblikovalo staklo koje je sada baš poput oblutaka, glatko i sigurno za hodanje.

Delta Liaohe, Kina
Crvena plaža prekrasan je prizor koji se nalazi u zaštićenom prirodnom rezervatu u riječnoj delti Liaohe, 30-ak kilometara jugozapadno od grada Panjina u Kini. Plaža je dobila ime po morskoj travi koja inače bude zelena, ali kada dođe jesen, poprimi crvenu boju i rijeka se pretvara u spektakularan krajolik obojen vatrenom crvenom bojom.

Zlatni rat, Hrvatska
Zlatni rat najpoznatija je plaža na Jadranu i u svijetu je često stavljaju na liste najljepših mjesta koja morate posjetiti. Plaža je ustvari šljunčani rt dug oko tisuću metara koji oplakuje čisto i prozirno more. Plaža je posebna i po tome što mijenja oblik i položaj, ovisno o vjetru koji puše te ovisno o plimi i oseci.

Horseshoe Bay Beach, Bermudi
Predivna pješčana plaža koja je posebna upravo po boji pijeska koji je ružičast topao i spektakularan. Mekan pijesak i kristalno čista voda najjači su njezini aduti.

Jokulsarlon Lagoon u Reykjaviku
Plaža koja će vas ostaviti bez daha, a posebno pogled na ledenjake koji okolo plivaju. Hladna kristalno plava voda i predivan pogled koji puca po hladnom prostranstvu nešto je zbilja posebno.