ZBOR NOVINARA ODLUČIO

Peugeot 308 je HR Auto godine 2014.

03.12.2013 u 16:01

Bionic
Reading

Peugeot 308 postao je sinoć HR Auto 2014. godine, odlukom Hrvatskog novinarskog žirija Zbora automobilskih novinara HND-a. Peugeotu 308 je od devet članova žirija Zbora automobilskih novinara pripalo ukupno 70 bodova

Jubilarni 20. izbor HR Auto pamtit će se i po jednoj posebnosti, drugu godinu zaredom automobil istog proizvođača ponio je titulu koju naj automobilu dodjeljuju novinari.

Francuski je kompakt tako sa 70 bodova osvojio Zlatni volan, a iza njega, plasiravši se na drugu poziciju sa 64 boda zasjela je nova generacija Mazde3. Trećom pozicijom i Brončanim volanom okitio se još jedan sjajan automobil, Škoda Octavia.

Nagradu za HR Auto 2014. direktoru Peugeota Hrvatska Tomislavu Miletiću zajednički su predali predsjednik žirija Zbora automobilskih novinara Marin Galić i Zvjezdana Samardžić, direktorica ORYX poligona sigurne vožnje u Mičevcu.

Tradicionalno, uz Zlatni, Srebrni i Brončani volan dodijeljena su i posebna priznanja Najcoupeom je proglašen BMW Serije 4, za dizajn Mazda6, za ekologiju BMW i3, za gradski automobil Opel Adam, za kabriolet Opel Cascada, za lako komercijalno vozilo Dacia Dokker, za najpovoljniju kupnju Dacia Sandero, za obiteljski automobil Citroen C4 Picasso, za najprodavaniji model Volkswagen Golf, za poslovnu limuzinu Mercedes S klase, za sigurnost Nissanova tehnologija Safety shield, za terenca Toyota RAV4 i za tehničke inovacije Audi Matrix LED svjetla. Dodijeljena su i dva priznanja za doprinos Hrvatskom automobilskom novinarstvu, a zavrijedili su ih umirovljeni novinar Dražen Jambrović i donedavni direktor Mazda Motor Croatije Branko Maranić.