A ŠTO KAŽETE NA OVO?

Pet zdravih dodataka za vodu koja pršti okusom

27.05.2013 u 09:50

Bionic
Reading

Citrusima, svježim začinskim biljem, ali i komadićima povrća možete začiniti najzdravije piće

Najčešće pijete običnu vodu? Dobra je za zdravlje, uvijek pri ruci, ali vam je već pomalo dosadila? Donosimo vam savjete uz koje možete dati vodi novi okus, ali i dalje zadržati sve zdravstvene prednosti!

Voda je nužna za zdravlje organizma jer prenosi nutrijente i kisik u naše stanice i štiti vitalne organe. Također regulira tjelesnu temperaturu, metabolizam i ključna je za detoksikaciju organizma.

Možete je osvježiti pomoću nekoliko jednostavnih i zdravih ideja. Saznajte s čime se voda izvrsno slaže!

Citrusi
Voda se često servira s kriškom limuna, no možete dodati i drugo citrusno voće. Naranče, limeta i grejp također osvježavaju organizam i potiču probavu te obiluju vitaminom C. Poznat je i njihov pozitivan učinak u smanjenju umora, pa je voda osvježena kriškom citrusnog voća odlična za razbuđivanje!

Svježe začinsko bilje
Svježu metvicu ili matičnjak možete ubrati u vrtu, ako ga imate, ili kupiti u obližnjoj prodavaonici. Te biljke pomažu radu probave, smanjuju mučninu i glavobolju te su korisne kod neugodnog zadaha.

261564,261512,262387,253753
Voće i povrće

Napunite vrč vodom i dodajte kockice jabuke ili narančaste dinje, čak možete dodati na kriške narezan i oguljen krastavac. Ne samo da će voda izgledati lijepo, već će imati i ugodan okus.

Mjehurići
Sljedeći put kupite samo mineralnu vodu koja se odlično slaže s nekoliko kriški limuna ili nekoliko kapi soka od limete. Također, običan okus mineralne vode popravit ćete kombiniranjem svježeg soka voća, poput marelice ili manga, te šest puta većom količinom mineralne vode.

Više o ovoj temi možete pročitati na ordinacija.hr.