POMAGALO U KUĆI

Pet stvari koje možete napraviti s običnom olovkom

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.03.2013 11:05
  • Objavljeno 02.03.2013 u 11:05
olovke

olovke

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Tinkstock

Osim za crtanje i pisanje, obične olovke mogu nam biti spas u zadnji čas za neke probleme ili praktična pomoć u kući

1. Problemi s ključevima

Novi ključ česti zna zapinjati pri ulasku u bravu što može biti neopisivo iritantno, posebno ako smo u žurbi. Uzmite olovku i njome crtajte po ključu. Grafit iz olovke trebao bi pomoći da ključ lakše uđe u bravu.

2. Nemate gumicu za kosu?

Olovka može biti pravi mali trik kod neposlušne kose. Ako pri ruci nemate gumicu ili kopču, a trebate zavezati kosu zbog nekog posla, zamotajte kosu u punđu na vrh glave i po sredini probodite olovkom. Kosa će biti čvrsto povezana kao da imate gumicu.

3. Uredite okvir

Na običnom okviru olovke mogu biti jako zgodan detalj. Odaberite osam olovaka u bojama koje vam odgovaraju i našiljite ih u duljini stranica okvira. Zatim ih samo zalijepite na okvir i gotovi ste. Ovo može biti zgoda ideja za klince.

4. Zaglavljeni zatvarač

Kao i kod ključeva, olovka može pomoći kod zaglavljenog zatvarača, piše Reader's Digest. Crtajte po zupcima zatvarača i grafit iz olovke će pomoći da ga lakše otvorite.

5. Podržavanje biljke

Male kućne biljke od olovke mogu imati duplu korist. Prva je da podbočite stabljiku kako ne bi padala, a druga je da znate kada je vrijeme za zalijevanje. Kada se drvo na olovci osuši, znači da ni zemlja nije dovoljno vlažna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!