TAJNE LJEPOTE

Pet stvari bez kojih žena ne smije biti

25.12.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Žene se često bespotrebno muče i muče prije nego što nauče stavljati olovku na gornje kapke, pronađu savršen crveni ruž ili sjenila koja pristaju uz boju očiju. Evo nekoliko savjeta koji bi svakoj ženi mogli biti od pomoći

Kim Soane, direktorica poznatog američkog kozmetičkog diva Bobbi Brown Cosmetics, za Huffingtone Post je otkrila nekoliko načina na koje si svaka žena može pojednostaviti jutarnju beauty rutinu.

Kako pronaći idealnu podlogu za puder? 'Trik je u žutilu. Mi to točno zovemo 'ton kože' - ključ je da vaša podloga mora sadržati malo žutog pigmenta. Mnoge će žene reći da preferiraju ružičastu notu, no najprirodnije su podloge koje s minimalno žutog 'presijeku' ružičastu. '

Koliko vremena nam treba za dobar make-up? 'Ne biste trebali trošiti više od pet do deset minuta na svoj dnevni izgled. Iskreno, tri do pet minuta treba vam da nanesete sve ključne stvari.'

Pet stvari koje svaka žena mora imati u kozmetičkoj torbici.
'Trebate kremu koja hidratizira kožu (može biti i obojena). Napominjem da nešto iz vaše torbice mora imati SPF, bilo krema, bilo podloga ako je koristite… Trebate i kremu za područje oko očiju, korektor za podočnjake, za dane kada se osjećate umorno (zovem ga i 'tajna svemira'). Nadalje, trebate i svoje rumenilo - kada jednom pronađete pravu nijansu, na konju ste. Prava nijansa mora izgledati kao vaše lice kad se uštipnete za obraze, nakon vježbanja ili kad se vratite u kuću zimi. Može to biti rumenilo u kamenu, prahu ili tekuće, u svakom je slučaju prvo do maskare.'

Da rezimiramo, top 5 su: krema za područje oko očiju, hidratantna krema, rumenilo, korektor i maskara (za trepavice ili za obrve).

Kako istaknuti oči: nije sve u boji sjenila, već eyelinera. Ako morate birati, uvijek se odlučite za eyeliner jer definira oči i daje im oblik. Tek na drugu birajte sjenilo.

Najbolje sjenilo prema boji očiju:
Smeđe oči: sve zemljane boje i mekana siva, što pak ovisi i o boji kože.
Zelene oči: nemojte pasti u zamku ljubičastih sjenila poput mnogih žena, jer biste mogli zatomiti zelenu boju svojih očiju. Koristite radije pastelne nijanse ljubičaste i smeđe te sive tonove. Spoj ljubičaste i sive pun je pogodak, potražite ga. Mi ga u Bobbiju zovemo 'Heather'.
Plave oči: topli tonovi i – plavo na plavo. Siva, srebrna, platinaste boje, svjetlucave…

Nanošenje bronzera i rumenila: nanesite ga ondje gdje najljepše potamnite – na čelo, nos, obraze i bradu. Najbolji savjet za nanošenje rumenila je - nasmijte se i krenite nanositi rumenilo na gornji dio obraza od jabučice prema vrhu uha.

Prikrivanje podočnjaka:
korektor i posvjetljivač. Korektori su obično ružičasti ili u boji breskve i imaju ulogu neutraliziranja dijela ispod očiju, a tek nakon njega dodajte posvjetljivač. Zašto su bolji od pudera? Zato jer su kremastiji, što odgovara tankoj koži ispod oka.

Skidanje šminke: 'Nikad ne trljajte područje oko očiju, nježno pritisnite i tapkajte po njemu bilo da nanosite, bilo da skidate šminku. To područja brže odaje znakove starenja.'

Kako pronaći savršen crveni ruž za usne: najbolji način da pogodite pravu boju je da ruž – isprobate. Tražite nešto što će biti u kontrastu s vašom bojom kože. Ako imate tamniju put, a želite izazvati pozornost, odaberite jarku, a ako ste svjetliji, neku topliju crvenu.

Ako želite da vaš ruž traje, koristite olovku za usne ili kombinirajte olovku i ruž, s tim da prvo nanesete olovku, i to preko cijelih usana.