Navrhu najprodavanijih modela u ovoj godini je Opel Astra (Nova iClassic) sa 6.458 komada. Na drugom je mjestu Renault Clio (Novi iStoria) sa 3.453 komada, a slijede Škoda Octavia sa 3.058 vozila, OpelCorsa sa 2.776 vozila i Volkswagen Golf sa 2.431 komada.

U prvih je jedanaest mjeseci s benzinskim agregatom registriranoukupno 56.669 vozila ili 68,4 posto od ukupnog broja registracija, dokje s dizelskim motorom njih 26.203 ili 31,6 posto.

U registracijama rabljenih vozila uočava se obrnuti trend, odnosnopad registracija u promatranih jedanaest mjeseci ove godine, i to od56,9 posto. U brojkama to izgleda ovako: u prvih jedanaest mjeseci ovegodine registrirano je 10.633 rabljenih osobnih vozila u odnosu na24.697 iz istog razdoblja prošle godine.

Drugim riječima, veliki pad registracija rabljenih vozila u ovojgodini s jedne je strane smanjio ukupno tržište automobila, ali jeistovremeno taj pad omogućio transfer dijela kupaca rabljenih vozilaprema novim vozilima (doduše iz nižih cjenovnih razreda, odnosnokupovinu automobila u vrijednosti od deset do trinaest tisuća eura,gdje je zabilježen najveći porast registracija).

Uostalom, veliki dio od 5.953 vozila, koliki je sadašnji 'suficit'registracija novih osobnih vozila, upravo pripada markama automobilakoji su novim zahtjevima na tržištu prilagodili vlastitu ponudu (bilokomercijalnim akcijama, bilo većim promocijskim aktivnostimausmjerenima na njihove modele iz spomenutog cjenovnog razreda).