CONTRACTUBEX® GEL

Ožiljci? Nema potrebe skrivati se!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.04.2010 11:43
  • Objavljeno 15.04.2010 u 11:43
Contractubex Zwillinge

Contractubex Zwillinge

Izvor: Promo fotografije / Autor: Contractubex

Ožiljak je krajnji rezultat cijeljenja rane, a koliko će biti vidljiv, ovisi o dubini zahvaćenosti tkiva. Oni ne moraju biti razlog za skrivanje – ožiljci se mogu liječiti i vidno reducirati

Rana predstavlja oštećenje kontinuiteta tkiva, a posljedica je mehaničkog (tupi predmet, ugriz, ubod), termalnog (vruća voda) ili kemijskog (kiseline ili lužine) djelovanja. Ožiljak je krajnji rezultat cijeljenja rane, a koliko će biti vidljiv, ovisi o dubini zahvaćenosti tkiva. Ako je oštećenje zahvatilo samo površinski sloj kože, tkivo cijeli za nekoliko dana bez vidljiva ožiljka. Ako je pak prilikom ozljede, kirurškog zahvata ili opekline oštećena bazalna membrana (tanke niti debljine 50 - 100 nm, koja se nalazi na prijelazu iz gornjeg sloja kože u srednji), na mjestu ozljede nastaje ožiljak.

Contractubex

Contractubex

Izvor: Promo fotografije / Autor: Contractubex


Značajke ožiljka
•Nikad ne potamni, jer u procesu cijeljenja ne dolazi do regeneracije melanocita odgovornih za tamnjenje kože.
Kožne privjesnice (dlake, žlijezde lojnice i znojnice) također se ne obnavljaju.
•Manje je elastičan, a javlja se i sklonost otvrdnuću i stezanju, posebno u slučaju zahvaćenosti veće površine kože ili ako je smješten u predjelu zglobova.
•Ožiljci su dulje vrijeme crvene ili crveno-ljubičaste boje, na što se ne može terapijski utjecati. Potrebno je vrijeme da postanu blijedi.

Prihvatljiv i što manje vidljiv
Karakteristike mogu biti manje ili više izražene, na osnovi čega se po potrebi određuje daljnji tretman ožiljka. Danas postoje brojne metode tretiranja ožiljaka, a koja od njih je najprimjerenija za pojedinu vrstu ožiljka, određuje liječnik. Kako se ožiljno tkivo razlikuje od okolnog zdravog tkiva, niti jedna metoda ne može u potpunosti izbrisati ožiljak, ali može pridonijeti njegovoj kozmetskoj prihvatljivosti i manjoj vidljivosti.

Jedna od metoda tretiranja ožiljaka je primjena lokalnih sredstava u obliku masti ili gela. Takav proizvod je Contractubex® gel, koji zahvaljujući trima aktivnim sastojcima (ekstrakt luka, heparin i alantion) sprečava prekomjerno stvaranje ožiljkastoga tkiva, smanjuje crvenilo, svrbež i osjećaj napetosti, te čini ožiljak glađim i poboljšava elastičnost. Za najbolji mogući rezultat, započnite liječenje čim se rana zatvori. Tako će ožiljak postati toliko tanak da ćete ga jedva vidjeti ili osjetiti. Contractubex® gel aktivno potpomaže proces liječenja kože i smanjuje ožiljke iznutra.

Ožiljci ne moraju biti razlog za skrivanje – ožiljci se mogu liječiti i vidno reducirati.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi