LASKAV ODABIR

Ovu suknju isplati se imati: Stvara efekt ravnog trbuha i čini nas višima

11.05.2023 u 14:07

Bionic
Reading

Pareo suknja, ili suknja na preklop, jedna je od onih silueta koju brojne dame godinama s razlogom obožavaju. Kao nijedan drugi model, posebno laska figuri, a vizualno joj dodaje i centimetre

Prošle smo sezone vidjeli brojne inačice pareo suknji ili suknji na preklop kao savršenu alternativu krojenim hlačama i popraćene predimenzioniranim blejzerima.

U proljetnim mjesecima, ali i ljetnim, ova suknja koja s čarobnim efektom ravnog trbuha jednako je lijepa i nosiva poput haljina.

U vrijeme događanja koja zahtijevaju sofisticiranije stajlinge, ova vrsta suknje može biti vrlo dobra opcija, a nerijetko i originalnija od lookova s haljinama. Uz klasične verzije pareo suknji, tu su i ‘lažne’ opcije, odnosno modeli suknji sa skupljenom tkaninom na struku koji stvaraju jednaki efekt ravnog trbuha, bez pritiskanja ili iritiranja. I zapravo, prijedloga ima koliko god možete zamisliti, jer se ovakve vrste suknji gotovo uvijek pojavljuju u kolekcijama za sezonu proljeće/ljeto, a ove su posebno trendi.

Kako nositi pareo suknje sa efektom ravnog trbuha

Ne samo s čvorom. Kada govorimo o sarong suknjama, ne trebamo zamišljati samo odjevne predmete s čvorovima u struku kao da smo, zapravo, uzeli sarong i zavezali ga. Riječ je općenito o sarong efektu, a on se postiže i klasilnom suknjom na preklop s detaljem gumba, broša ili lažnog čvora.

Prošle smo sezone vidjeli brojne verzije pareo suknji s asimetričnim porubom, a ovaj detalj čini ih puno ekstravagantnijim i upečatljivijim komadom.

Jednobojna ili s uzorkom?

Obje opcije pareo suknji su savršene sve dok se dobro kombiniraju sa željenim stilom. Obične pareo suknje izvrsne su čak i za uredske kombinacije, jer savršeno mogu zamijeniti hlače od sakoa.

Što se printova tiče, oni daruju pravi ljetni izgled, pa morate biti oprezni kada ih nosite ako želite tražite elegantan stajling bez asocijacija na dane provedene na plaži.

Suknje pareo tipa mogu se nositi s velikim otvorima sprijeda, no najviše laskaju one s gotovo nikakvim otvorima. Na taj će način njezina linija biti zatvorenija i optički će izdužiti siluetu.

Opcija koja najviše doprinosi laskavom dojmu je pareo suknja dužine midi u kombinaciji s cipelama s potpeticom.

Ove suknje izgledaju cool sve dok se kombiniraju s topovima potpuno drugačijih inspiracija. S osnovnom majicom kratkih rukava, majicom bez rukava, maksi ili mini blejzerom ili kožnom biciklističkom jaknom, ključ je prekinuti s pllažnim konotacijama ovog odjevnog komada i pritom postići vrlo efektne odjevne kombinacije.

  • +18
Duge suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević