PREPOZNAJETE LI SE?

Ovo su najvažnije godine u životu svake žene

19.03.2015 u 13:30

Bionic
Reading

Zanimljivo istraživanje provedeno na Sveučilištu u Londonu otkrilo je poveznicu između dobi žene i određenih važnih događaja u njezinom životu

Istraživanje koje je provelo Sveučilište u Londonu pokazalo je da žene prosječno dožive svoj prvi poljubac s 15, pronađu svoju savršenu ljubav s 27 godina, najbolje zarađuju s 39, a bikinija se odriču s 48 godina

Studija se pozabavila i seksualnim navikama pa je otkriveno da žene u prosjeku izgube nevinost sa 16 godina, a da one iznad 60 godina i u braku su vode ljubav više od jednom tjedno.

Drugo istraživanje, koje je provelo Sveučilište u Teksasu, pokazalo je da su djevojke koje su kasnije stupile u seksualne odnose bile bolje obrazovane te su završile na bolje plaćenim poslovima i bile u sretnijim brakovima.

Žene prosječno s 25 godina imaju najviše samopouzdanja što se tiče seksualnosti, a zaljube se u prosjeku četiri puta u životu. U ozbiljnoj vezi su prosječno s 27 godina, a s 30 godina stupaju u brak. Neka su pak istraživanja pokazala da je najbolja dob za rađanje 34 godine, objavio je Journal of Health and Social Behaviour. Žene su tada emocionalno najzrelije, a ostvarile su se i u financijskom smislu.

S 35 godina žene osjećaju da su pod velikim stresom zbog svih poslovnih i obiteljskih obaveza. To je i prosječna dob u kojoj kreću na postupke umjetne oplodnje. S 39 godina žene dobivaju najbolju plaću u svojoj karijeri, stoji u statistikama Europske unije, a s prosječno 40 se razvode.

S 48 godina žene polako odustaju od bikinija, osim ako niste Helen Mirren, piše Daily Mail! U toj dobi ne osjećaju se više ugodno u svom tijelu, otkrile su neke studije. Oko 51. godine žene prosječno ulaze u menopauzu, a u toj dobi se odlučuju i na estetske operacije. S 58 godina osjećaju da su postigle sve u životu, a oko 65. godine čak 12 posto žena isprobava nove stvari u seksu, otkrila je anketa koju je proveo Age UK.

Prosječna životna dob žene iznosi 82,9 godina, čak četiri godine više od prosječne životne dobi muškarca.