VRIJEDI IH ISPROBATI

Uz ove jednostavne trikove svaki će dom izgledati bolje u svega nekoliko minuta

09.06.2021 u 12:46

Bionic
Reading

Životni prostor trudite se održavati čistim i urednim, no i dalje mu nešto fali? Uz ove jednostavne trikove dizajnera interijera s lakoćom ćete doći do potrebnih odgovora

Ako životni prostor izgleda lijepo no nedostaje mu wow faktor, u navedenom pomaže nekoliko trikova koje svatko može lako primijeniti. Zahvaljujući njima, u svega nekoliko minuta interijer je u stanju izgledati kvalitetnije i elegantnije.

Kako nadograditi životni prostor u nekoliko minuta

Fotografirajte prostorije u domu

Gotovo svi imaju sitne prostore u domu o kojima bi trebalo povesti računa. Kablovi ili gomila papira, iako bi mogli biti pažljivo raspoređeni u prostoru, svejedno ne rezultiraju dobrim izgledom. Te kutke u domu brojni ne primjećuju, ali ovaj trik stvara jasnoću. Ukoliko fotografirate svoj dom i analizirate svaki kutak pojedine prostorije, brže ćete locirati ometajuća područja. Fotografije životnog prostora također vam mogu pomoći u pronalasku rješenja koje biste stvari trebali maknuti kako biste zauzvrat uživali u prozračnijoj atmosferi doma.

Dopustite namještaju da 'diše'

Još jedan trik u koji se kunu dizajneri interijera odnosi se na postizanje prozračne atmosfere u odmu na način što ćete postojeće komade u prostoru odmaknuti malo dalje. Samo nekoliko centimetara u stanju su napraviti veliku razliku u cjelokupnom izgledu prostora. Ako imate dovoljno prostora, namještaj također možete odgurnuti nekoliko centimetara od zida.

Istaknite biljke u životnom prostoru

Sobne biljke daju život, boju i stvaraju jedinstvenu atmosferu u svakom životnom prostoru. Svježi buket cvijeća vjerojatno je najljepša dekoracija no ograničenog vijeka trajanja. Zelene sobne biljke, s druge strane, uz pravilnu brihu mogu potrajati puno duže.

Dom gledajte očima dizajnera interijera

Ako raspored namještaja u domu gledate očima dizajnera interijera, u stanju ste iskoristiti njegov puni potencijal. Često su to sitnice poput pomicanja pojedinih dijelova navještaja.

Premještajte slike na zidovima

Kada zidove ukrase slikama, brojni vlasnici domova ih više ne pomiču, čak i u situacijama kada se ostatak interijera značajno promijeni. Viseća slika na zidu u trenu može promijeniti cjelokupan izgled prostorije, stoga dizajneri interijera savjetuju da se s njima igrate s vremena na vrijeme i mijenjate ih, a zauzvrat ćete nesumnjivo biti zadivljeni učinkom ovog trika.