DETALJI ČINE RAZLIKU

Planirate osvježiti dom novim dekoracijama? Ove su postale veliki hit u svijetu interijera

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 19.07.2021 14:14
  • Objavljeno 19.07.2021 u 13:44
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: kamlesh parate / Alamy / Alamy / Profimedia

Šarene, pomalo razigrane, lagane i prozračne - karakteristike su dekoracija kojima ljubitelji interijera prirodno gravitiraju u ljetnoj sezoni, a planirate li ovo razdoblje iskoristiti za tranformaciju svog životnog prostora uz njihovu pomoć, u ove se danas najviše isplati investirati

Mermaidcore detalji

Kao što je ove sezone zavladao svijetom mode, takozvani mermaidcore trend podjednako je vidljiv i u svijetu interijera. U njima, mermaidcore trend izražen je u obliku dekoracija koje imitiraju prizore iz podvodnog svijeta poput vaza i tanjurića u obliku školjki, a zahvaljujući ovim detaljima svaki će dom posjedovati morski šarm.

Ogledala asimetričnog dizajna

Kao što je slučaj s različitim tipovima namještaja, ogledala organskog oblika slove za veliki trend u svijetu interijera. Osim što privlače pažnju svojim oblikom, izgledaju skupocjeno, a kao što je općenito slučaj s ovim dekorativnom elementom, svaku prostoriju u domu učinit će vizualno većom.

Terrazzo detalji

Iako smo posljednjih sezona svjedoci velike popularnosti dekorativnih elemenata koji imitiraju izgled mramora, u popularnosti su ih ove sezone zamijenili detalji prepoznatljivog uzorka terrazzo. Na spomen terrazza brojni će prvenstveno pomisliti na podne obloge, ovaj motiv danas krasi različite dekorativne elemente sloveći za veliki sezonski trend.

Jedan od razloga zbog kojeg terrazzo može zahvaliti popularnost je i njegova svestranost – osim što paše uz uz gotovo svaku boju koju možete zamisliti, odlično s slaže i s drugim materijalima poput drva, kamena pa čak i još uvijek dovoljno popularnog mramora.