POGONE LI VAŠ AUTOMOBIL?

Ovo su najbolji motori 2012. godine

14.06.2012 u 11:14

Bionic
Reading

Ford je velik pobjednik ovogodišnjeg međunarodnog izbora za internacionalni motor

Maleni trocilindrični 1.0 Ecoboost izabran je među automobilskim novinarima sa svih strana svijeta za najbolji motor 2012, a također je osvojio nagrade za najbolji novi motor, kao i najbolji motor zapremnine manje od jedne litre.

'Ovo je zaslužena pobjeda za uistinu hvalevrijedan motor. To da trocilindraš s takvom lakoćom pokreće vozilo poput Ford Focusa dokaz je da je budućnost svijetla za motore s unutrašnjim sagorijevanjem', rekao je predsjednik žirija Dean Slavnich.

Nagradu za najbolji motor zapremnine od jedne do 1,4 litre odnio je VW-ov 1.4 TSI, od 1,4 do 1,8 litara BMW-ov i PSA-ov 1.6 Turbo, a Bavarci su se okitili lovorikama i u klasi od 1,8 do dvije litre za dvolitreni biturbo, kao i u klasi od 2,5 do tri litre za turbopunjenog rednog šesterocilindraša.

V8-ica iz BMW-a M3 najbolji je motor od tri do četiri litre, a Audi je svojim 2,5-litrenim linijskim peterocilindrašem uspio osvojiti nagradu za najbolji motor od dvije do 2,5 litara.

Ferrijev 4,5-litreni V8 najbolji je sportski motor i najbolji motor zapremnine veće od četiri litre, dok je GM za Voltov hibridni sklop s 1,4-litrenim benzincem i elektromotorom dobio nagradu za ekološki najprihvatljiviji motor.