NIJE PRVI PUT

Ovo su modni odabiri kojima je Melania Trump izazvala bijes javnosti

25.06.2018 u 14:59

Bionic
Reading

Još uvijek se ne stišavaju reakcije oko jakne s nes(p)retno odabranom porukom koju je prva dama Amerike Melania Trump nosila prilikom posjeta centra za djecu imigranata na meksičkoj granici

Lijepa je Slovenka za tu prigodu odabrala casual look koji joj je sjajno pristajao: spornu zelenu jaknu sparila je s bijelim hlačama i trendi modelom tenisica Stan Smith koje zaljubljenice u modu obožavaju.

No natpis na leđima military jakne španjolskog brenda Zara :'I really don't care. Do u?' (Mene zbilja nije briga. A vas?), izazvao je burne reakcije u medijima, a afera prigodno nazvana 'jacketgate' poprimila je neslućene razmjere.

Čak se u jednom trenutku morao oglasiti i predsjednik SAD-a Donald Trump poručivši putem Twittera kako je poruka bila namijenjena upravo medijima u koje se njegova cijela obitelj razočarala. ''Mene zbilja nije briga. Vas?’ natpis na Melanijinoj jakni odnosi se na medije koji lansiraju lažne vijesti. Melania je na svojoj koži iskusila koliko su oni neiskreni i zato joj više zbilja nije stalo', pisalo je u toj objavi.

Zbog cijele situacije, medijima se obratila Melanijina glasnogovornica Stephanie Grisham koja je kazala: ‘To je samo jakna i nije tu bilo nikakve skrivene poruke. Nadam se da nakon današnjeg važnog posjeta Teksasu, mediji neće stavljati fokus na garderobu Melanie Trump.’

  • +5
Melania Trump u D&G odjeći Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No ovo nije prvi puta da je bivša manekenka izazvala kontroverze svojim stajlinzima.

Ljubiteljica štikli koje su njezin zaštitni znak je tako prošle godine, prilikom posjeta Houstonu kojeg je poharao uragan Harvey, izazvala žestoke reakcije javnosti odabravši vrtoglave stilettice prilikom ukrcavanja u zrakoplov. Iako je prilikom izlaska iz zrakoplova imala primjereniju obuću: tenisice, o štiklama u kojima se tamo uputila, još se danima raspravljalo.

  • +247
Melania Trump - svi stajlinzi prve dame Izvor: Profimedia / Autor: NN

Nekoliko mjeseci kasnije, lijepa je Slovenka ponovno uskočila u štikle i prilikom odlaska u Puerto Rico kojeg je poharao uragan Maria razljutivši mnoge svojim modnim izborom.  

Melania Trump Izvor: Reuters / Autor: KEVIN LAMARQUE

Puno se pričalo i o njezinom odabiru prilikom iskazivanja podrške pokretu 'Time's Up' kad su sve kongresnice Demokratske stranke nosile crnu odjeću no Melania je izabrala bijelo odijelo s hlačama. Budući da su upravo ženska odijela svojevrsna 'uniforma' Hillary Clinton, protivnice Melanijinog supruga Donalda Trumpa na izborima, ali i narastajućeg novog feminističkog vala, stajling lijepe 48-godišnjakinje ponovno je bio temom brojnih analiza.

  • +2
Brigitte Macron, Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako su se mnogi mediji pozabavili bizarnim držanjem za ruke Melanije Trump i Brigitte Macron prilikom posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona SAD-u, predmetom mnogih rasprava bio je i neobični bijeli šešir američke prve dame. Neki su ga tako usporedili s 'bijelim šeširom' sposobne odvjetnice Olivije Pope iz hit serije 'Skandal' koji simbolizira moral dok je druge podsjetio na nešto što bi nosila npr. Beyoncé.

  • +5
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dosta se pisalo i o ekstravangantnom Melanijom odabiru za vrt Bijele kuće kad je skupocjenu kariranu košulju prestižnog Balmaina nosila dok je uređivala gredice i zalijevala povrće.

No najviše je svoje kritičare razljutila odjenuviši skupocjeni kaput poznatog talijanskog dvojca.

Za odlazak na G7 Summit koji se održavao na Siciliji prošle godine, lijepa je Slovenka nosila raskošni svileni kaput Dolce and Gabanna čija je cijena doista paprena: 51 tisuća dolara! Melania je velika ljubiteljica skupocjenih kreacija s potpisom Dolce and Gabanna čiju je odjeću nosila u mnogim prigodama, a ljubav je obostrana.

Stefano Gabanna je tako u jednom intervjuu pohvalio modni stil atraktivne Melanije usporedivši je s talijanskom legendarnom filmskom divom Sophijom Loren, poznatoj po iznimnoj ljepoti i glamuroznim outfitima.