ČASNA RIJEČ

Ovo je novi Volkswagen Golf

02.02.2012 u 09:55

Bionic
Reading

Vjerovali ili ne, pred vama je prva službena fotografija novog Volkswagenovog Golfa sedme generacije. Možda izgleda pomalo čudno bez karoserije, ali tome služi mašta

Volkswagenova nova platforma MQB, što je kratica od Modularer Querbaukasten, u slobodnom prijevodu: modularna poprečna matrica, iznimno je važna njemačkom proizvođaču s obzirom na to da će na njoj biti građena čitava paleta vozila iz koncerna VAG.

Postojeća platforma PQ35 VW-u je poslužila kako bi na njoj izradio automobile od Golfa do Tiguana, Audija A3 i TT-a, pa čak i Škode Yeti, a nova platforma MQB trebala bi biti još svestranija.

Efikasnost i fleksibilnost ključne su značajke, a najistaknutija prednost nove platforme jest standardizirana poprečna postava svih motora (benzinskih, dizelskih, električnih i hibridnih) i unificiran smještaj mjenjača. To u osnovi znači da će Volkswagen moći mijenjati sve ostale elemente arhitekture - od dužine međuosovinskog razmaka i širine traga kotača do dužine prevjesa.

Njemački proizvođač će uskoro moći proizvoditi primjerice model CC na istoj liniji na kojoj se proizvodi Polo.

Novi Golf sedme generacije trebali bismo vidjeti već ove jeseni u Parizu, dok će njegov brat blizanac Audi A3 biti predstavljen iduće godine u Ženevi.