ulična moda

Ovo je najpoželjnija obuća sezone, a zaljubljenice u modu nose najljepše modele

21.10.2023 u 14:47

Bionic
Reading

Street style kombinacije oduvijek su neiscrpno vrelo inspiracije, a nedavno održani tjedni mode u svjetskim prijestolnicama modnim stručnjakinjama dali su priliku da pokažu stajlinge s najpoželjnijom obućom

Osim na modnim revijama, najnoviji trendovi tradicionalno nastaju u street style kombinacijama koje viđamo na tjednima mode. Od toga kakve se cipele i čizme trenutno najviše nose do najtraženijih modela tenisica; evo što su nas o ovosezonskim trendovima obuće naučili stajlinzi ulične mode u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu.

Balerinke

Udobne i elegantne balerinke i u novoj sezoni zadržat će status jednih od najpoželjnijih cipela. Duh balletcorea proteklog je proljeća oživio Miu Miu, učinivši ih glavnom zvijezdom svoje kolekcije, dok je Alaia započela još uvijek vrući trend njihova obogaćivanja zakovicama i metalnim detaljima.

Najnoviji street style outfiti pokazuju nam da ćemo ove jeseni balerinke nositi - s jednim remenčićem! Ovaj ženstveni dodatak preko rista pruža još veću udobnost te cjelokupnom stajlingu daje romantičan šarm.

Tenisice

Usprkos predviđanjima, Adidasove sambice i dalje uživaju zavidnu popularnost. It djevojke odavno su im priskrbile kultni status, a fashionistice dobro znaju da su sve što im je potrebno za pogođeni stajling ulične mode.

Tjedni mode u svjetskim prijestolnicama pokazali su nam da ipak dobivaju veliku konkurenciju u novim Puminim tenisicama, nastalima u suradnji s Rihannom (Fenty x Puma), na kojima se ističe preklopljeni jezik u retro stilu.

Osim toga, primjetno je da bijele tenisice sve više zamjenjuju šareni modeli, s pravilom - što efektnije, to bolje!

Mokasinke

Bez obzira na ono što nosite, mokasinke će vam zagarantirati elegantan look u skladu s najnovijim trendovima. Ove sezone naglasak je na nošenju kontrastnih modela, komada s kopčama i mokasinkama s metalnim sjajem.

Naravno, ne možete pogriješiti ni klasičnim potpuno crnim modelom, za koji su nam stajlinzi ulične mode potvrdili da nikad neće postati out.

Ribarske sandale

Na asfaltu New Yorka, Pariza, Milana i Londona mogli smo vidjeti velik broj intrigantnih ribarskih sandala, među kojima su dominirali tradicionalni crni modeli.

Iako na prvu možda ne djeluju stylish, kombinacije ulične mode pokazale su nam da se sve svodi na umješnost stiliziranja trendi komada. Preporuka? Nosite ih uz upečatljive haljine, mrežaste topove ili hlače efektnog printa.

Mule na petu

Cipele mule osvajaju neodoljivim šarmom 90-ih, a on je sada dobio moderniji prizvuk njihovim redizajnom s visokim potpeticama.

Na ulicama tjedana mode viđene su nebrojeno puta, a modne poznavateljice kombinirale su ih podjednako uspješno sa suknjama i hlačama, stilizirajući otmjene i moderne stajlinge vrijedne kopiranja.

Potpetice sa špic vrhom

Bilo da se radi o salonkama, klasičnim štiklama, balerinkama ili čizmama, ove sezone najpoželjnije cipele imaju oštar vrh. Predstavile su ih Prada, Miu Miu i Zimmerman, koji su na njih stavili veliki naglasak u svojim novim kolekcijama, a trend su ubrzo prigrlile i fashionistice u šarolikim streetstyle izdanjima.

Čizme i gležnjače

Dok neki favoriziraju lakirane gležnjače u stilu 60-ih, poput manekenke Emily Ratajkowski, drugi biraju čizme sa špic vrhom, uživajući u njihovoj sposobnosti vizualnog izduživanja siluete.

S druge strane, pred nama je značajan porast popularnost western stila, predvođenog kaubojskim čizmama, a nose se i cool bajkerski modeli te garantiraju nezaboravne stajlinge.