KOLAČ IZ SNOVA

Ovo je najbolja kombinacija čokolade i banane

04.03.2014 u 08:44

Bionic
Reading

Teško da tko može odoljeti kombinaciji čokolade i banane, a još ako se radi o desertu koji nije potrebno peći, sreći nema kraja. Fina čokolada stopljena s bananama i hrskavim keksima učinit će da vam ovaj kolač postane jedan od omiljenih

Gotov u trenu, nije ga potrebno peći, a nakon njega ćete prste polizati, piše Yahoo.com. Da, ovo je vaš omiljeni desert – čokolada i banana u kombinaciji s čokoladnim keksima.

Sastojci:
- 500 ml slatkoga vrhnja
- 150 g nasjeckane poluslatke čokolade
- 2 žlice šećera u prahu
- 26 čokoladnih vafla ili suhih čokoladnih keksa
- 3 banane uzdužno prerezane, plus polovica banane narezana na kolutiće

Priprema
U posudici zagrijte slatko vrhnje sve dok ne počne kuhati. Nakon toga posudu maknite s vatre i dodajte nasjeckanu čokoladu. Ostavite da odstoji pet minuta, a nakon toga dodajte šećer u prahu i dobro promiješajte. Ostavite smjesu neka se ohladi na sobnoj temperaturi.

Na dno četvrtaste posude za pečenje posložite 13 čokoladnih vafla ili keksa. Preko keksa namažite polovicu čokoladne smjese i na to stavite uzdužno prerezane ploške banane. Na banane stavite ostalih 13 keksa i nakon toga premažite ostatkom čokoladne smjese.
Kolač pokrijte i stavite na hlađenje u hladnjak, dva sata do jednog dana, da se puding stisne, a keksi omekšaju. Prije serviranja ukrasite preostalim dijelom banane narezane na kolutiće.