ŠTEDI NA SVEMU

Ovo je najbogatiji škrtac među komičarima

05.09.2013 u 19:54

Bionic
Reading

Multimilijunaš i komičar Dan Nainan mnoge šokira svojim načinom života jer radi sve da ne potroši ni novčića

Dan Nainan živi u New Yorku, gradu s najboljim javnim prijevozom na svijetu, ali na svako odredište ide pješice jer ne želi platiti kartu. Kada putuje, svakako se snalazi za besplatan smještaj, a u kafićima ne pije kavu već sjedi ako imaju besplatan internet.

'Postoje dva načina da postanete bogati. Ili zaradite mnogo novca ili postanete skromna osoba, a ja sam ih kombinirao', objasnio je Naian za Yahoo.

Zapravo, ovaj 32-godišnjak zaradio je ili uštedio 1,6 milijua dolara, a prije pet godina ostavio se programiranja i postao stand-up komičar. Sve je počelo kao hobi, a sada ima novca na bacanje.

'U mome poslu nikada ne znate kada će telefon prestati zvoniti. Postoji mnogo komičara koji su uspješniji i poznatiji od mene, a na kraju ostanu siromašni. Ja se ne razbacujem novcem', objasnio je Dan.

Čak i na nastupe u drugim gradovima, za koje dobiva odlične honorare, Dan odlazi na najjeftiniji mogući način.

'Autobusna karta do Bostona koštala me je jedan dolar, a na nastupu sam zaradio 10.000 dolara. Posjećujem Couchsurfing.com i AirBnB.com, kako bih povoljno prenoćio po mogućnosti besplatno. Umjesto da do zračne luke idem automobilom, koristim organizirani prijevoz, a karta za deset vožnji koštala me je samo 25 dolara', otkriva tajnu svoga bogatstva.

Obožava sve gadgete, ali ih kupuje polovne preko interneta za petinu nove cijene. Za namještaj ne želi izdvojiti ni novčića jer zna da ga ljudi besplatno poklanjaju kada im više ne treba i tako je opremio cijelu spavaću sobu. Jedan od mnogobrojnih načina štednje je i odluka da nikome nikada ne kupuje niti to od koga traži.