FORE S NETA

Ovo je moje!

02.05.2011 u 11:00

Bionic
Reading

Jedna stara žena dospjela je poslije smrti pred Božji sud. Kopajući po registru, Sudac nije mogao pronaći nijedno djelo milosrđa osim jedne mrkve koju je udijelila nekom prosjaku

Ipak, moć jednog jedinog čina ljubavi bila je dovoljna da je pošalje u raj. Mrkva je donesena na sud i uručena je ženi. Kako ju je uzela, počela se dizati uvis, kao da je vuče nevidljivi konopac.

U tom trenutku, neki sirotan okačio se za skut njene haljine, za njegovu nogu okačio se netko treći i ubrzo se formirao čitav niz ljudi koji su se penjali prema raju, okačeni o mrkvu. Žena nije osjećala nikakav teret, a kako nije gledala dolje, nije ni primijetila što se događa.

Penjali su se sve više i više dok nisu stigli do samih vrata raja. U tom trenutku, žena se okrenula uputiti posljednji pogled prema Zemlji i ugledala ispod sebe čitav niz ljudi, okačenih o nju.

Kako je pobjesnjela! Priprijetila im je rukom i viknula: 'Marš! Dalje od mene! Mrkva je moja!'

Dok je tako mahala rukom, mrkva joj je ispala i ona se strovalila s čitavom svojom pratnjom.

Samo jedan je uzrok sveg zla na Zemlji: 'Ovo je moje!'

Internetom ili e-mailovima svakodnevno kruže razni biseri, šale, mudre misli ili zanimljivosti skinute s neta, s blogova i portala, ili iz nečije glave direktno. U rubrici Fore s neta možete vidjeti neke od njih, a možda ste ih već negdje i pročitali. Imate li i vi neku dobru foru, pošaljite je nateen@t-com.hr