S POTPISOM NEW BALANCEA

Ove tenisice stare 40 godina postale su jedan od najpoželjnijih modela na modnoj sceni

19.01.2022 u 13:03

Bionic
Reading

‘Tatine’ tenisice neuglednog izgleda posljednjih sezona vode glavnu riječ na modnoj sceni, a njihovim sinonimom uvjerljivo su postali modeli s potpisom brenda New Balance

Danas gotovo da ne postoji poznata modna ovisnica koja u svoju kolekciju u ormaru nije uvrstila barem jedan model tenisica s potpisom brenda New Balance koje se priklanjaju trendu nostalgičarske mode. Pojedine verzije New Balance tenisica pokazale su se posebno popularnim u svijetu modnih ovisnica. Model 990 u sivoj boji, kreiran 1982. godine, utjelovljenje je takozvanih ‘tatinih’ tenisica i u street style krugovima do danas slovi za jedan od najomiljenijih modela s potpisom brenda New Balance.

Ipak, posljednjih mjeseci dobio je dostojnu konkurenciju u modelu 550. Stvorene sedam godina kasnije, tenisice 550 brenda New Balance, kao i brojni aktualni modeli, prvotno su namijenjeni korištenju na košarkaškim terenima, a u komercijalnom smislu nisu se uspjele pretjerano proslaviti. 

Nekoliko desetljeća kasnije, zahvaljujući modnoj auri njujorškoga brenda Aimé Leon Dore, model 550 zavrijedio je pažnju modne javnosti. Poput svog prethodnika, tenisice 550 brenda New Balance sve češće viđamo na stopalima it djevojaka i modnih ovisnica sa Instagrama.

U svijetu slavnih njihovom najvećom obožavateljicom pokazala se američka it djevojka Hailey Bieber, a 550 manija podjednako je zahvatila i domaće modne influencerice.