TEŠKO IM JE ODOLJETI

Ove tenisice ćemo svi priželjkivati: Trendi modeli kojima ćemo biti opčinjeni u 2021. godini

12.11.2020 u 12:21

Bionic
Reading

Sigurno ste i sami zavirili u popularne trgovine kako biste upili najnovije modne trendove i ideje što nositi ove sezone, kao i ugrabili bezvremenske komade koje ćete moći nositi godinama, a ono što sa sigurnošću možete uvrstiti u svoju kolekciju novi je par tenisica

Kao nijedna druga obuća, tenisice izvrsno pristaju uz različite modele ležerne, ali i elegantne i poslovne odjeće. Odavno su tenisice prestale biti sinonim za sportski stil odijevanja pa ih tako danas trendseterice rado nose u kombinaciji s haljinama, poslovnim odijelima i suknjama.

Proteklih sezona sportska obuća popularnija je no ikad. Nakon vladavine klasičnih i elegantnih modela po uzoru na model Stan Smith s potpisom Adidasa, modnom scenom zavladao je trend 'ružnih' tenisica, često zvanih i 'tatine' tenisice, a koje smo viđali na trendsetericama u svim mogućim modnim kombinacijama.

Trendseterice će u narednim mjesecima ludovati i za retro modelima tenisica s prizvukom 70-ih i 80-ih, a ako vas zanima koji će modeli biti najtraženiji u nadolazećoj 2021. godini, provjerite što sugeriraju modni stručnjaci.

Dizajnerske tenisice

Balenciaga’s Triple S i Louis Vuitton’s Archlight prve nam padnu na pamet svaki put kad netko spomene dizajnerske tenisice. Ova dva modela dugo su bile najpoželjnija među trendsetericama, no u 2021. u prvi plan iskočit će i neki drugi brendovi. Među najpoželjnijim tenisicama bit će model koji je nastao u suradnji Nikea i brenda Comme des Garçons, kao i model s potpisom Prade i Adidasa. Također, veliko znimanje trendseterica izazvat će i tenisice s potpisom Diora, Loewea i Chanela.

Košarkaške tenisice

Ako je vjerovati popularnoj online trgovini Net-a-Porter, jedan od najpopularnijih modela tenisica u 2021. bit će tenisice inspirirane košarkaškim modelima kao što su povišene Nike Dunk ili Nike Air Force 1.

Tenisice za trčanje

Iako smo ih nekad nosili samo za vježbanje, posljednjih godina tenisice za trčanje doživjele su ogroman uspjeh pa ih modne ovisnice rado nose i u kombinaciji s elegantnim haljinama, suknjama i odijelima. U narednim mjesecima najviše pažnje uživat će Nikeove React tenisice, što potvrđuju i podaci Google Trendsa.

Održive tenisice

Održivi komadi odjeće i obuće obilježili su 2020. godinu, a isti trend ekološke osvještenosti bit će prisutan i u 2021. godini. Veja, Allbirds i Good News zasigurno su predvodnici ovog trenda kada su u pitanju tenisice.

Retro tenisice

O popularnosti retro modela tenisica već sve znamo. Proteklih sezona iznimno su popularne predimenzionirane 'tatine' tenisice' koje nas vraćaju u 2000-te godine, kao one s potpisom brendova New Balance i Balenciaga ili retro tenisice inspirirane 70-ima i 80-ima s potpisom Adidasa i Nikea koje smo nekad obožavali.