DIKTIRAJU TRENDOVE

Ove slavne ljepotice najviše utječu na odabir bikinija i kupaćih kostima

08.06.2018 u 09:38

Bionic
Reading

Lyst, globalna modna platforma za pretraživanje, objavila je popis najutjecajnijih dama u svijetu slavnih kada je riječ o kupnji bikinija ili kupaćih kostima

Voljeli ju ili mrzili, Kim Kardashian West itekako utječe na kupovne navike dama, osobito kad je riječ o odabiru kupaćeg kostima ili bikinija.

Ovoga tjedna poznata modna platforma Lyst proglasila ju je najvećom 'bikini influencericom' u 2018. godini na osnovi trendova u prodaji. Čini se da, bez obzira što Kim nosi na plažu ili bazen, nadahnjuje dame da traže iste ili slične modele kupaćih kostima viđenih na slavnoj reality zvijezdi.

Lyst korisnicima nudi mogućnost pretraživanja modnih komada koje mogu kupiti u više trgovina i prikuplja podatke o pretraživanjima kupaca kako bi predvidjeli trendove.

S približavanjem ljetnih mjeseci, ova modna platforma s javnošću je podijelila listu najutjecajnijih zvijezda kada je riječ o kupnji bikinija i jednodijelnih kupaćih kostima na temelju podataka pretraživanja iz prošle godine.

Top 5 najvećih 'bikini influencerica' u 2018. godini

1. Kim Kardashian

2. Ashley Graham

3. Nicki Minaj

4. Bella Hadid

5. Emily Ratajkowski

  • +37
Najveće bikini influencerice u 2018. godini Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'U Lystu neprekidno pratimo podatke kako bismo otkrili koje međunarodne zvijezde utječu na globalne podatke o pretraživanju i prodaji', ističu na stranici.

Iako sve članice klana Kardashian-Jenner imaju velik utjecaj na kupovne navike žena diljem svijeta, Kim se i dalje nalazi na samom vrhu. Lyst je utvrdio da je posljednjih godinu dana značajno utjecala na prodaju pojedinih modela bikinija i kupaćih kostima u kojima se mogla vidjeti.

Specifičan ružičasti bikini kakav je nosila tijekom odmora u travnju rezultirao je intenzivnim pretraživanjem sličnih modela za 109 posto. Na istom je odmoru nosila i nekoliko drugih kupaćih kostima, uključujući crveni bikini s logom brenda Chanel.

Kada je Kim objavila fotografiju na Instagramu na kojoj pozira u navedenom bikiniju, istog mjeseca zabilježeno je više od 17 tisuća pretraživanja termina 'Chanel bikini' na modnoj platformi Lyst.

Na visokom drugom mjestu smjestila je najslavnija plus size ljepotica Ashley Graham zahvaljujući mnoštvu odrađenih modnih kampanja kupaćih kostima i fotografijama na Instagramu, koje su u 24 sata nakon objavljivanja rezultirale s više od tisuću pretraga termina 'Ashleyn kupaći kostim'.

  • +93
Ashley Graham Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prošlog mjeseca 30-godišnja ljepotica nosila je bijeli kupaći kostim s vezicama, a slične modele dame su trostruko više pretraživale.

U međuvremenu, 35-godišnja reperica Nicki Minaj zauzela je visoko treće mjesto na listi najvećih 'bikini influencerica' u aktualnoj godini unatoč činjenici da na Instagramu rijetko objavljuje fotografije u bikinijima.

Razlog njezine visoke pozicije Lyst objašnjava činjenicom da njezini fanovi i dalje pretražuju crveni kupaći kostim Norme Kamali s detaljem zakovica, kakav je Nicki nosila tijekom odmora u prosincu 2016. godine.

Jednodijelni kupaći kostim brenda Moschino, u kojem se Nicki mogla ugledati u videospotu iz 2015. godine za pjesmu 'Feeling Myself', i dalje je veliki hit, što je vidljivo iz rezultata pretraživanja koji su nadmašili kupaći kostim kakav je u istom videospotu nosila Beyonce.

Jedna od najpopularnijih djevojaka današnjice Bella Hadid često se može vidjeti u bikinijima i jednodijelnim kupaćim kostimima, a njezin utjecaj na ženske kupce priskrbio joj je četvrto mjesto na listi najvećih 'bikini influencerica' u 2018. godini.

  • +7
Hailey Baldwin i Bella Hadid Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Lystov popis od pet dama s najvećim modnim utjecajem kad je riječ o kupnji bikinija i kupaćih kostima zatvorila je slavna manekenka i 'kraljica bikinija' Emily Ratajkowski, koja je već nekoliko godina najtraženiji model za kupaće kostime i donje rublje.

U Los Angelesu je osnovala tvrtku pod imenom EmRata te je na Instagramu, na kojem redovito objavljuje svoje fotografije u bikiniju, predstavila i neke od modela kupaćih kostima s vlastitim potpisom.

  • +9
Emily Ratajkowski Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia