vrijeme je za čišćenje

Ove odjevne komade nikad ne biste trebali bacati ili poklanjati

27.05.2017 u 10:32

Bionic
Reading

Razmišljate li o čišćenju ormara kako biste napravili mjesta za nove trendi komade koje ste upravo kupili, treba dobro razmisliti o tome što zaista treba baciti, a što sačuvati. Uspomene te kvalitetne i bezvremenske stvari poput bakinog broša ili kožne jakne nikako ne biste smjeli odbaciti. Ovih sedam odjevnih komada svaka bi žena trebala čuvati u svom ormaru

S vremena na vrijeme dođe trenutak u kojem je naš ormar potrebno presložiti iz temelja i riješiti se suvišnih komada koji su nam premali ili ih nijednom nismo obukli, pa vjerojatno nikad i nećemo. Mnoge se žene vole zavaravati da će smršavjeti i ponovno stati u haljinu s mature, iako vrlo dobro znaju da se to neće dogoditi. Stoga valja napraviti mjesta za nove trendi krpice kojima ćete popuniti ormar.

No valja racionalno razmišljati kada se rješavate stare odjeće. To što je stara nekoliko godina ne znači nužno da ju treba baciti u smeće. Prije nego što bacite odjeću upitajte se – hoću li zbilja ikada obući ovo? Ako je odgovor ne, radije poklonite odjeću nećakinji, sestri, susjedi ili nekome za koga znate da bi mu dobro došla.

Ako razmišljate o čišćenju ormara, trebali biste znati koje odjevne komade nikada ne biste smjeli baciti. Bez obzira o kojem je godišnjem dobu riječ, ove komade svaka žena treba čuvati:

1. Prvi dizajnerski komad koji ste si priuštili

Ljubiteljice mode vrlo dobro znaju osjećaj uzbuđenja koji žene, pa i pokojeg muškarca, obuzme u trenutku kada kupe svoj prvi dizajnerski komad, za koji su marljivo štedjeli i po nekoliko mjeseci. Bez obzira na to jesu li to brendirane cipele, torba ili haljina izašle iz mode, sačuvajte ih kao podsjetnik na to koliko ste marljivo radili da biste ih si priuštili.

2. Omiljena vintage majica

Imate li kolekciju majica koje čuvate još od rock koncerta iz mladosti ili pak one koje ste kupili na putovanjima, dobili od dragih prijatelja ili one s omiljenim crtanim likom koje čuvate još od djetinjstva, nemojte ih bacati. Mogu poslužiti kao gornji dio pidžame ili ih možete nositi uz sako i traperice, a i ove sezone svjedoci smo pomame za cool vintage majicama.

3. Komadi uz koje ste emocionalno vezani

Broš koji ste dobili na poklon od bake, stara hudica u kojoj ste se prvi put poljubili, bejzbolska kapa koju vam je poklonio najbolji prijatelj ili mamine čizme iz mladosti, koje je sačuvala za vas, spadaju među komade uz koje ste emocionalno vezani i vrlo vjerojatno biste osjećali grižnju savjesti da ih se riješite. Neki se odjevni komadi nikada ne bi smjeli baciti, bez obzira na to koliko su stari. Pronađite za njih posebno mjesto u ormaru i čuvajte ih kao uspomenu na dragocjene trenutke.

4. Najdraži i najudobniji par traperica

Možda svake godine kupimo novi par traperica, no svaka žena u ormaru ima omiljeni par koji uvijek rado nosi, i to godinama. Rijetko se dogodi da pronađemo traperice koje kao da su krojene za nas, no kada ih pronađemo, većina ih se nikad više neće odreći. Omiljeni par traperica definitivno nije na listi za bacanje, pa čak i ako su već izlizane, još uvijek su dobre za odlazak do dućana ili šetnju s psom.

5. Kožna jakna

Kožna jakna definitivno je vječni komad koji svaka žena treba imati u ormaru. Uostalom, jakne od prave kože nisu toliko jeftine i zato, imate li u ormaru kožnu jaknu koja vam još uvijek pristaje, ni slučajno je se nemojte riješiti. Dobra kožna jakna podignut će i najdosadniji stajling, a što je najbolje, pristaje uz gotovo svaki outfit.

6. Originalni komadi s putovanja

Većina djevojaka s putovanja donosi magnete ili razglednice, no za neke odlazak na putovanje znači i novi modni dodatak u ormaru koji je autentičan za tu zemlju, primjerice majicu s motivom slona iz Tajlanda ili ručno rađene sandale i narukvice iz Afrike. Ovakvi komadi zaslužuju ostati u ormaru, jer tko zna kada ćete opet imati priliku otići ondje?

7. Komadi koje želite sačuvati za kćer

Najbolji razlog zbog kojeg ne želite baciti neki odjevni komad svakako je to što ga želite sačuvati za kćer. Najčešće je riječ o vjenčanici ili nakitu, no može to biti bilo što za što ste posebno vezani. Iako vam se možda čini da će proći puno vremena do trenutka u kojem će vaša kći moći nositi ono što ste sačuvali za nju, znajte da djeca rastu i prebrzo.