BESTSELLER BIRKENSTOCKA

Ova udobna obuća ne silazi s liste najpopularnijih komada, a jasno je i zašto

27.10.2022 u 13:05

Bionic
Reading

Ukrašavajući stopala modnih ovisnica i ljudi kojima je udobnost visoko na listi priroriteta, anatomske klompe njemačkog brenda Birkenstock ove su godine doživjele pravi procvat u popularnosti, o čemu dovoljno svjedoče kvartalni izvještaji modne tražilice Lyst

Otkako su 2020. godine ‘oživljene’ kroz suradnju s popularnim streetwear brendom Stussy, klompe Boston s potpisom brenda Birkenstock uživaju ogromnu popularnost na modnoj sceni.

Dovoljan pokazatelj navedenog stajlinzi su ljubiteljica mode s Instagrama i rasprodani status u gotovo svim trgovinama, što je u konačnici rezultiralo time da se ove klompe prepoznatljivog izgleda po peti put pronađu na popisu najpopularnijih komada prema istraživanju modne tražilice Lyst.

Privlačnost klompi Boston leži u njihovoj suptilnoj hibridnosti. Dijelom papuče, dijelom debele mokasine simboliziraju udobnost i predstavljaju svestrani model obuće koji se s nosi s velikom lakoćom.

Izvorno lansirane 1979., ove udobne i ležerne klompe bile su logičan nasljednik kultnih sandala Arizona, nudeći prikladnu zaštitu za prste u svim vremenskim uvjetima, baš kao brojne ortopedske prednosti. Tijekom 80-ih postali su omiljenim modelom na sveučilišnim kampusima, a posljednjih godina punopravnim članom street style scene.