UVIJEK KORISNI

Ove jeftine beauty savjete vrijedi znati!

12.09.2013 u 18:14

Bionic
Reading

U ova krizna vremena nije loše podsjetiti se nekih bezvremenskih beauty savjeta

Vjerojatno si i sama osjetila posljedice globalne recesije po pitanju tvog džeparca koji je sve skromniji. Evo nekoliko jeftinih savjeta za ljepotu koji će ti uštedjeti koju kunu! 

Promijeni frizuru bez da bankrotiraš
Šiške su uvijek dobrodošlo osvježenje. Zato zamoli svoju frizerku da ti ošiša šiške i to tako da pristaju tvojem obliku lica i strukturi kose – većina će to napraviti besplatno! Ako se ne usudiš otići pod škare, zašto ne bi isprobala kul fizuru iz vlastite radionice: na vlažnu kosu nanesi pjenu i napravi punđicu na vrhu glave. Pusti da se kosa sama osuši, a rezultat će biti kul kovrče. Želiš kosi dati svjež sjaj? Isprobaj preljev ili boju koja se ispire (dakle privremena je), a tvojim će vlasima podariti novu nijansu. A nećeš potrošiti previše novca.

Smanji broj kozmetičkih proizvoda
Mi cure znamo se zanijeti i gomilati stvarčice koje nam 'trebaju' u svojoj kupaonici. Sredstvo za čišćenje lica i hidratantna krema za svakodnevnu njega sasvim su dovoljni.

285748,285713,285574,285556Štedljivo s količinom proizvoda
Često trošimo više šampona, regeneratora ili kreme nego nam je potrebno! Ne treba ti npr. puna šaka proizvoda za njegu kose. Možda ti se čini premalo, ali za jedno nanošenje je dovoljna količina kreme za lice veličine lješnjaka. Ako malo pripaziš, proizvodi će ti dulje trajati.

Nabavi proizvode koji su višenamjenski

Tri u jednome i dva u jednome -  proizvodi poput ruža koji može poslužiti kao sjenilo ili rumenilo za obraze uštedjet će ti i vrijeme i novac. Marokansko ulje primjerice, jednako je učinkovit i kao proizvod za hidrataciju vlasi, ali i kao sredstvo za oblikovanje kose. Taylor Swift i Beyonce koje mame poglede svojim bujnim grivama lude su upravo za tim proizvodom. A evo kako možeš iskoristiti korektor: ako izgledaš umorno, nanesi vrlo malu količinu korektora u unutarnji kut oka – u trenu će izgledati kao da si cijelu noć spavala 'snom pravednika'.

Za mirisnu čaroliju koja traje
Gel, ulje ili pjenu za kosu pomiješaj s malo parfema prije nanošenja! Dobit ćeš gomilu komplimenata kad god okreneš glavu, jer će se miris aktivirati. 

Brzopotezni trik za prekrasan pogled
Čini ti se da, iako koristiš maskaru za uvijanje trepavica, one nikako da dobiju željeni oblik? Ako ti uvijač za trepavice izgleda zastrašujuće i izbjegavaš ga, metalnu žlicu pažljivo prinesi na trepavice i lagano je pritisni na gore. Ovaj trik koristi i Victorijina anđelica, prelijepa Miranda Kerr