NEODOLJIV ZALOGAJ

Ovako se radi najfinije jaje na oko

03.09.2015 u 06:58

Bionic
Reading

Pečeno jaje idealan je doručak, ali lako može biti i ukusan ručak uz prilog ili ostatke poput riže. Jedini je problem što učiniti kada se bjelanjak ne ispeče kako treba pa idealno pečeno jaje bude uništeno

U nekoliko koraka možete ispeći ukusno jaje na oko, a ako vam do sada nije ispadalo onako kako ste željeli, probajte ga pripremiti prema receptu s goodhousekeeping.com

Nutricionisti kažu da su jaja jedna od najhranjivijih namirnica. Novija istraživanja pokazuju da se ne treba bojati kolesterola iz žumanjka, a jaja su općenito bogat izvor proteina i važnih sastojaka, posebno vitamina D i B12, selena...

Također, neki znanstvenici otkrili su kako su od svih izvora proteina jaja najbogatija kombinacijom aminokiselina koja je ključna za razvoj djece i adolescenata. Visoka razina antioksidanata pronađena u jajima znači da pomažu i u sprečavanju razvoja očnih bolesti.

Stoga nema razloga da se ne počastite izdašnim doručkom, ako ne već radnim danima jer nemate vremena, onda bar vikendom.

Da biste ispekli idealno jaje na oko, prvo zagrijte žličicu ulja u tavi. Ono se treba zagrijati, ali nikako ne dimiti. Prije toga stavite jaje u zdjelicu i neka bude spremno za izlijevanje u tavu.

Ako pečete više jaja, neka svako bude u svojoj zdjelici. Nakon što se ulje zagrije nježno izlijte jaje i pustite neka se peče minutu, a zatim pokrijte tavu poklopcem i pecite dok bjelanjak ne bude čvrst onoliko koliko vam odgovara.