DRAŽI U PRVOM PLANU

Ovako opasnu Severinu nikada niste vidjeli

23.10.2013 u 12:49

  • +4

Severina u novoj kampanji Matije Vuice

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jurica Sertić

Bionic
Reading

Dizajnerski imperativ hrvatskih crvenih tepiha, Matija Vuica, predstavila je kampanju za svoju novu kolekciju Lady X', a u ulozi modela našla se popularna Severina

Matija Vuica prisutna je na modnoj sceni od osamdesetih godina, no profesionalno se počela baviti dizajniranjem devedesetih godina, koje su je definitivno etablirale kao kraljicu hrvatskog haute couturea

Skupocjeni materijali poput najfinije svile i čipke, beskrajna kreativnost, inspiracija i posvećenost detaljima učinili su Matijine haljine modnim presedanom među hrvatskim glumicama i glazbenim divama, pa gotovo da nema javne osobe koja nije barem jednom nosila njezinu haljinu.

Za zvijezdu svoje kampanje, kojom predstavlja novu kolekciju Lady X', a koju ćete moći pogledati na večerašnjem Schwarzkopf Cro A Porteru, izabrala je Severinu. Matija kaže da je kolekcija Lady X' priča o haljinama neopterećenim komercijalnim momentom, onima koje izrodi mašta u dubinama kreativnih ladica. Služeći se elementima kostimografije u funkciji mode, ona dočarava različite priče i tako Lady X’ oblači u magičnu ratnicu, drugi put u bijelu labudicu, crnu udovicu ili jednostavno elegantnu zavodnicu. Upravo je u Severini, s kojom već dugo surađuje, pronašla famoznu Lady X’ koja oduzima dah čak i u jednostavnom negližeu u koji se presvlači na sceni.

Osim toga, Severina u svim svojim izdanjima utjelovljuje koncept ovogodišnjeg Schwarzkopf Cro A Portera koji je Viktor Drago na najljepši mogući način posvetio bezvremenoj ženskoj ljepoti.

Kolekcija se, poput svih prethodnih, sastoji od glamuroznih ručno rađenih večernjih haljina, po kojima je Matija poznata i za koje kaže da ne može zamisliti da dizajnira išta drugo. Momenti kostimografije u prenaglašenim bokovima, ramenima ili volumenu donjeg dijela haljine još više podcrtavaju vječnu želju svake žene za uskim strukom, a čipka u crnoj, bijeloj, zlatnoj i srebrnoj boji, perje i sjajni kamenčići daju haljinama dozu luksuza koji svaku ženu pretvara u Lady X'.