FATALNA CRNKA

Ovako je Vlatka Pokos zavodila prije 20 godina

23.05.2014 u 12:57

  • +2

Vlatka Pokos

Izvor: Cropix / Autor: Cropix arhiva

Bionic
Reading

Vlatka Pokos ove godine obilježava 25 godina scenskog rada, a bacimo li oko na njezine fotke s početka karijere, možemo zaključiti da se ova glazbenica i voditeljica gotovo nimalo nije promijenila

Osim što se od fatalne crnke pretvorila u nježnu plavušu, za Vlatku Pokos vrijeme kao da je stalo. Nakon što je započela svoju glazbenu karijeru, 1989, kao članica grupe Srebrna krila, idućih pet godina žarila je i palila u dupkom punim dvoranama u Hrvatskoj i na turnejama po SAD-u, Kanadi, Australiji te diljem Europe.

Godine 1994. ostvarila je samostalnu glazbenu karijeru, a najzapaženije pjesme bile su joj 'Metak' i 'Ja ne tražim ništa'.

Lijepu dvadesetogodišnjakinju ubrzo je zapazila Ksenija Urličić, tadašnja urednica zabavnog programa na HTV-a, te ju je angažirala da skupa s Mirkom Fodorom vodi show 'Sedma noć'.


Uslijedili su angažmani u još nekim zabavnim emisijama te vođenje brojnih festivala. Odlazak s HTV-a velika joj je rana, a više je puta ponovila kako smatra da je čisti apsurd činjenica da ona ne radi na televiziji, no ipak je zadovoljna svojom uspješnom karijerom.

'Jako sam zadovoljna sa svojom karijerom, a to se i vidi na meni. I tada prije dvadesetak godina sam bila zadovoljna sa sobom, samo što si s 24 godine stvarno naivan. Mislila sam da je dovoljno to što sam lijepa, dobra i želim raditi, te da najviše promovira moj talent za scenu, ali onda shvatiš da je su u tome velike igre i nepravde. Među današnjim voditeljicama nemam konkurenciju, no opet sam doživjela da me velika televizija ignorira. No, sve sam to preboljela prije nekih desetak godina. Ne razumijem kako me netko može mrziti, a da nije sa mnom ni razgovarao, ali sve je to uzaludna bitka. Kada su došle komercijalne televizije, mislila sam da će me netko uzeti za zaštitno lice, ali valjda imam prejaku osobnost, a to televizije ne vole. Oni vole da su im ljudi u šabloni. No, nadišla sam te frustracije, tugu, razočaranje i tjeskobu, a sve moje bitke, kao i sve druge, znače razvoj', rekla nam je Vlatka Pokos koja se sada iskazuje kao studentica na veleučilištu Vern na što je posebno ponosna.

Vlatka Pokos je mladoj Vlatki poslala i retrospektivanu poruku:

'Vlatkice, sve si dobro napravila, osim možda izbora muškaraca, ali i to ti je škola, ha,ha, ha!'