REZIME godine

Modni svijet više ne krije opsesiju 'ružnom' obućom, a ovi su modeli izazvali lavinu reakcija

29.12.2022 u 12:24

Bionic
Reading

2022. godina nadmašila je sva očekivanja kada su u pitanju trendovi u svijetu obuće. Od posebnih verzija omraženih čizmi UGG do gumenih natikača brenda Crocs, posljednjih 12 mjeseci bilo je preplavljeno modelima koji su u modnim krugovima postali glavnom temom razgovora

UGG čizme

Uggsice u svim oblicima, od papuča do čizama, ove godine postale su velikom slabosti fashionistica. Dame iz svijeta slavnih također su podlegle trendu, pa je prodaja obuće ovog američkog brenda na čelu s novim verzijama omraženih čizmi od ovčjeg krzna, sasvim očekivano, vrtoglavo porasla.

Balerinke brenda MM6 Maison Margiela

Balerinke kao vrsta obuće ove godine ponovno su se pronašle na samom vrhu liste vrućih trendova na modnoj sceni, a modna kuća MM6 Maison Margiela na čelu s Johnom Gallianom dala je naslutiti da neće nestati s modnog radara dolaskom nove kalendarske godine. U kolekciji za sezonu proljeće/ljeto 2023. godine, predstavila je satenske balerinke s oštrim, četvrtastim potplatom, u skladu s čistom tradicijom klasičnog plesa.

Dlakave čizme brenda Ancuta Sarca

Obuća brenda Ancuta Sarca ove je godine ‘eksplodirala’ na modnoj sceni zahvaljujući damama poput Rihanne i Dua Lipe. Od prepoznatljivih recikliranih i dekonstruiranih tenisica do super udobnih čizama s krznom.

Nike Shox MR4 X Martine Rose

Inspirirane cipelama mule, Nike je ove godine lansirano model tenisica Shox nastalih u suradnji s popularnom francuskom dizajnericom, Martine Rose. Njihov futuristički dizajn u znaku stupaste potpetice izazvao je val reakcija streetwear entuzijasta diljem svijeta.

Crocsice

Voljeli ih ili mrzili, gumene natikače brenda Crocs postale su kultnim modelom godine, ako ne i desetljeća, prema mišljenju modne biblije Vogue.

Dieselove čizme od trapera

Jedan od glavnih brendova odgovornih za novo poimanje trapera (uključujući i obuće) je talijanski Diesel. Pod vodstvom novog dizajnera Glenna Martensa, ovaj poznati brend specijaliziran za denim u Milanu je predstavio aktualnu kolekciju prepunu topova, hlača niskog struka, mini haljina, jakni i sićušnih kratkih hlačica izrađenih od trapera i duhu trendovske Y2K estetike.

Među svim Dieselovim prijedlozima, visoke čizme od trapera istaknule su se kao protagonisti postavši jedan od najneočekivanijih trendova posljednjih mjeseci.

Knwls X UGG čizme s ringovima

Charlotte Knowles i Alexandre Arsenault, idejni tvorci londonskog brenda Knwls, dali su smeđim UGG-icama punk prizvuk u kolekciji za sezonu proljeće/ljeto 2023. Ova posebna verzija najomraženijih čizmi na modnoj sceni do većeg izražaja je došla kada ih je isfurala Dua Lipa, pop zvijezda i poznata ljubiteljica ‘pomaknutih’ modela obuće.

Gole cipele brenda Loewe

Luksuzna španjolska kuća na čelu s dizajnerom Jonathanom Andersonom ove je godine vrlo visoko postavila ljestvicu kada govorimo o statement komadima. Cipele nalik modelima kakve bi rado nosila Barbie ili potpuno transparentni model, koji predstavlja modernu reinterpetaciju tradicionalnih cipela s oblim vrhom, samo su neki od modela brenda Loewe o kojima se ove godine najviše govorilo.

Tanga čizme brenda Miu Miu

Idućeg ljeta zaboravite japanke i prepustite se šarmu čizama japanki na petu (ili modela sandala) kakve predlaže talijanski Miu Miu - brend čiji su komadi inspirirani Y2K estetikom ove godine uvjerljivo dominirali modnom scenom.

Čizme brenda Y/Project

Ikona stila s Barbadosa odavno je zaslužila titulu kraljice statement obuće, a ove godine izazvala je val reakcija nakon što je uočena s glomaznim parom čizmi brenda Y/Project.

  • +7
Trendi čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije