MRŠAVOST NIJE U MODI

Ovako izgleda normalna žena

16.04.2013 u 20:16

  • +2

Saffi Karina

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

27-godišnji model Saffi Karina započela je karijeru kada je nosila konfekcijski broj 38, no u modnoj industriji nije uspjela parirati brojnim mršavicama te danas radi kao uspješan plus size model te nosi konfekcijski broj 40-42. Sada želi podignuti svijest mladih žena diljem svijeta te im poručuje kako naglašena i opasna mršavost uopće nije u modi te da modna industrija vapi za 'normalnim' ženama

S konfekcijskim brojem 38 u modnoj industriji rečeno joj je kako je 'prekrupna' za posao modela zbog njezinih jačih bokova, a Saffi, danas uspješan puniji model s pravim oblinama, želi pomoći ostalim ženama te im ukazati da je opsjednutost pretjerano mršavim modelima koji vladaju modnom industrijom potpuno suluda, piše Daily Mail

'Radila sam svega nekoliko godina, i doista uživala u tom poslu, no tada me više nisu željeli angažirati. Imala sam bokove opsega 104 centimetra, no takve sam građe, nisam imala višak kilograma i nisam mogla ništa učiniti po tom pitanju. Morala sam raditi s onim ponudama s koje sam dobila', kaže Saffi u intervjuu za Evening Standard.

Saffi je nakon toga uzela pauzu od posla modela, a kasnije se obratila drugoj agenciji kao model koji nosi konfekcijski broj 40 i započela raditi kao plus size model. Otada je radila u brojnim reklamnim kampanjama, uključujući one za Debenhams, Speedo, John Lewis i Bravissimo.

'Kako stariš, tako postaješ i sve ženstvenija i zapravo to nisam niti željela mijenjati, stoga sam počela istraživati druge opcije. Počela sam raditi kao plus size model, a ta branša modne industrije znatno je veselija i pozitivnija. Tako još uvijek mogu raditi ono što volim i imam priliku putovati svijetom', dodaje Saffi.

Lijepa Saffi sada želi pomoći drugim ženama i djevojkama koje žele raditi kao modeli, dokazujući im kako ne moraju biti izuzetno mršave niti podsjećati na kostur kako bi uspjele u tom poslu. Saffi je tako organizirala 'The Curve Project London' u sklopu kojega će se održavati radionice s modnim fotografima, šminkerima i stilistima kako bi se djevojkama pokazalo kako postati model u modnoj industriji.

Saffi ističe kako je cilj njezinog projekta osnažiti, educirati i potaknuti mlade žene da se osjećaju dobro u svojoj koži te da stvore pozitivnu sliku o sebi. 177 centimetara visoka Saffi smatra kako su stvarne žene koje nose 'normalne' konfekcijske brojeve sada jako tražene u modnoj industriji, posebice od strane komercijalnih modnih brendova.