CHIC I BUNTOVAN

Ovaj vječni uzorak nametnuo se kao jedan od vodećih proljetnih trendova

20.02.2020 u 15:05

Bionic
Reading

Istodobno chic i buntovan, karirani uzorak veliki je modni hit već nekoliko sezona, no iako ga najčešće nosimo u jesenskim i zimski varijantama, sudeći prema viđenom u ponudi popularnih trgovina nosit ćemo ga vrlo rado i u mjesecima koji su pred nama

Slavne fashionistice poput Rihanne, Gwen Stefani, glumice Anne Kendrick ili mlade manekenske zvijezde Kaie Gerber vrlo rado nose odjevne kombinacije koje uključuju ovaj vječni uzorak koji ipak nekako najviše povezujemo s hladnijim godišnjim dobima.

Na nedavno održanom Tjednu mode u New Yorku i Londonu, mnogi su dizajneri u svoje kolekcije uključili odjeću s ovim uzorkom koji se tvrdoglavo opire modnim trendovima, a prihvatili su ga, dakako i popularni high street brendovi.

Kockasti uzorak u svim svojim varijantama nosiv je tijekom cijele godine, a ljeti je osobito omiljen diskretni vichy ili gingham uzorak u crno-bijeloj ili crveno-bijeloj.

View this post on Instagram

It’s all about layers Photo by @cgstreetstyle

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev) on

Oni manje stiliski odvažni nosit će ga u monokromatskim kombinacijama no oni hrabriji poput stilistice Emili Sindlev vješto će iskombinirati nekoliko varijanti ovog trendi uzorka, a fantastično ga nosi i modna kameleonka, pop diva Rihanna koja je prometnula u modnu ikonu.

Modna urednica Flora Macdonald Johnson oduševila je modne znalce upečatljivom kombinacijom kockica, kože i pletiva, uvijek sjajno odjevena mlada manekenka Kaia Gerber dnevni je look osvježila s klasičnim sakoom u tonovima smeđe.

  • +37
Kockice su u trendu Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Ovaj vječiti uzorak može se uspješno transformirati i za večernji stajling uz npr. saten ili svilu, a da odlično izgleda na crvenom tepihu pokazala je glumica Anna Kendrick na premijeri filma 'Trolls - World Tour'. Crvenokosa Amerikanka privlačila je poglede na crvenom tepihu u Berlinu u seksi haljini kariranog uzorka (Brock Collection) i srebrnim sandalama.

View this post on Instagram

@allaroutine 💕💕

A post shared by Streetstyle Daily (@streetstyle__daily) on

View this post on Instagram

@ariviere ✔️✔️

A post shared by Streetstyle Daily (@streetstyle__daily) on